- ריח של בית - http://smellslikehome.co.il -

עוגת שוקו בננה בחושה

כבר עבר המון זמן מאז שאפיתי איזושהי עוגה בחושה, כזאת שכיף להתפנק איתה ליד הקפה וממש אפשר לומר שהתגעגעתי. מבט מהיר על סלסלת הפירות גילתה לי שתי בננות שאין להם דורש ולא יחזיקו יותר מידי מעמד.

אחד מטעמי הילדות שעד היום אני אוהבת זה שוקולד בננה. אני מאשימה את קרטיב שוקולד בננה שזללתי בילדות אבל יש טעמים שמלווים מילדות עד בכלל. הטעם הזה הוא אחד מהם.

לרוב אני מכינה מאפינס שוקולד על (אותו בסיס), מקפיאה ולוקחת מתי שמתחשק. היום הבננות נכנסו לבלילה ויצאה עוגה עסיסית, מלאה בטעמים וממש קלה להכנה. אפשר לומר שתוך שעה יש לכם עוגה (כולל זמן הכנה) מה שאומר שאם יש אורחים, זאת לגמרי העוגה בשבילכם.

אגב, ציפור קטנה לחשה לי שזו דרך נפלאה להוסיף פירות לילדים שהם סרבני פירות, אחרי הכל, ראיתם ילד שאומר לא לעוגת שוקולד..

לבלילת העוגה: תבנית אינגליש קייק קטנה אורך 22 ס”מ.

לחמם תנור ל 170 מעלות

1/4 1 כוסות קמח (180 גרם)

4 כפות קקאו (40 גרם)

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון

ביצה 1

3/4 כוס סוכר חום כהה (180 גרם)

1/3 כוס שמן (70 גרם)

2 בננות בינוניות מעוכות

100 גרם שוקולד צ’יפס מריר

אופן ההכנה:

בקערה שמים קמח, קקאו, אבקת אפייה וקינמון ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים. יוצרים גומה.

בקערה נפרדת מערבבים ביצה, סוכר, שמן ובננות לתערובת אחידה.

שופכים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים לתערובת כמעט אחידה. מוסיפים כמחצית מהשוקולד הצ’יפס ומערבבים עד לפיזורם.

שופכים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים את יתרת השוקולד צ’יפס ומכניסים לתנור. אופים בחום של 170 מעלות בין 40-50 דקות (כל אחד והתנור שלו). העוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע וקיסם שמוחדר יוצא נקי.

את העוגה שומרים במקרר  4-5 ימים כשהיא עטופה היטב. רצוי להגישה בטמפרטורת החדר אז היא במיטבה.

טיפים/ גיוונים:

1. הקינמון מוסיף אך הוא לא חובה. אפשר להשמיטו.

2. היות והעוגה היא ללא מוצקי חלב השתמשתי בשוקולד צ’יפס מריר אבל מי שרוצה יכול להמיר בשוקולד צ’יפס חלבי. במקרה זה העוגה תהפוך לחלבית.

3. במידה ורוצים עוגה גדולה יותר יש להכפיל כמויות.