- ריח של בית - http://smellslikehome.co.il -

עוגילידה ביתית

 

כל כך חם ולח בחוץ שלפעמים מרגיש כאילו גם המזגן לא עובד.

בילדותי לא היו לנו מזגנים כמו היום, היה לנו מאוורר שלפעמים היינו שמים לידו קערת קרח כדי לעזור עם החום.

אחד הדברים שאהבתי בילדותי בקיץ היה קוקילידה, עוגיה עגולה ענקית עם דיסק גלידה. זה היה גם מצנן וגם מרגיע את החשק למתוק.

היום אני לא מסוגלת לאכול גלידה מסופר אלא אם זו בן אנד ג’ריס או האגנד דאז. אבל הכי כיף, זה להכין גלידה בבית.

בכל אופן, הימים האחרונים הזכירו לי כמה התגעגעתי לטעם של הקוקילידה והחלטתי להכין לבד בבית. הגלידה יצאה מעולה על ההתחלה בלי בעיות ובלי מכונה, לגבי העוגייה היו לי כמה נפילות…

בניסיון הראשון הן יצאו טעימות אבל לא רכות דיין, איך שנתתי ביס לעוגיה, הגלידה ברחה לי החוצה. בניסיון השני השתמשתי בשמן במקום חמאה והן יצאו בלתי אכילות בלשון המעטה, אמרתי נעשה עוד נסיון ואין ספק שפעם שלישית גלידה, לגמרי עובד.

הן יצאו בין עוגה לעוגייה עם טעם שוקולדי עמוק ולגמרי מתאימות ומשלימות לגלידה שהכנתי.

הן יכולות לשמש אותכם כעוגיות לכל דבר ולא רק לעוגילידה. טוב, מקווה שעשיתי לכם חשק לעוגילידה ואם כן, בואו נתחיל.

לגלידה: תבנית בגודל 23X33

2 מיכלי שמנת עמידה 38% (500 מ”ל סה”כ)

1 מיכל גבינת שמנת 5% (200 גרם כמו סימפוניה)

6 כפות אבקת סוכר

כמה טיפות תמצית קפה

1 כפית נס קפה מהול בכפית מים חמים

לעוגיות הקסטה:

2 כוסות קמח פחות 2 כפות (260 גרם)

1/2 כוס קקאו + כף 1 (80 גרם)

1/2 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

200 גרם חמאה רכה (לא מומסת!)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

80 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ דק

אופן ההכנה:

מתחילים מהגלידה בקערת מיקסר שמים את הגבינה, שמנת להקצפה, אבקת סוכר ותמצית הקפה ומקציפים כמעט עד ליציבות.

מוסיפים את הנס קפה ובודקים מתיקות. אם היא בסדר מקציפים עד ליציבות מלאה. במידה וחסרה לכם מתיקות הוסיפו עוד כף או שתיים והקציפו עד הסוף.

מרפדים תבנית בניילון ניצמד ושופכים את תערובת הגלידה. מכניסים ללפחות לילה עד שהיא קופאת.

מכינים את העוגיות:

מחממים תנור ל 170 מעלות.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה עם הסוכר עד לתערובת קרמית אוורירית.

בקערה נקייה שמים את הקמח, קקאו, סודה לשתיה וקורט מלח ומערבבים לאיחוד החומרים.

מוסיפים את תערובת היבשים ובמהירות נמוכה ממשיכים לערבל. מוסיפים את השוקולד ועושים עוד ערבול קטן לפיזור השוקולד.

מכינים מהתערובת דיסק שטוח, עוטפים בניילון ניצמד ומכניסים למקרר לשעה להתיצבות.

חוצים את הבצק לשניים ועובדים כל פעם עם חצי בצק. מרדדים לעובי של 1/2 ס”מ וחותכים בעזרת גלגלת או קורצן לריבועים בגודל 6X6

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר ל 20 דקות להתיצבות.

בינתיים מחממים תנור. אופים בחום של 170 מעלות 8 דקות ומוציאים.

העוגיות ירגישו רכות אבל לא לגעת, הן תתיצבנה בקרור.

הכנת העוגילידה:

בעזרת סכין חמה, חותכים ריבועים, בגודל העוגייה, מהגלידה ומניחים בין שתי עוגיות. אם הגלידה מתחילה להנמס, מחזירים למקפיא.

  

טיפים/ גיוונים:

1. בגלידה במקום תמצית קפה אפשר תמצית וניל. אפשר גם להוסיף שבבי שוקולד או חלבה מפוררת ועוד.

2. במקום גבינת שמנת אפשר ריקוטה פרסקה וקצת ליקר אמרטו או תמצית שקדים. יוצא גם מעולה.

3. אני קרצתי את העוגיות עם חותכן של רביולי אבל אפשר לקרוץ עיגולים ואז גם לקרוץ עיגולים מהגלידה ולהרכיב את העוגילידה.

4. למי שרוצה לעבוד פחות, יכול לקנות עוגיות כמו פתי בר ואז להכין את הגלידה לפי גודל הביסקוויט.