אם יש משהו שאני ממש אוהבת בימים חמים (חוץ מאת המזגן) זאת עוגת גבינה קרה. לא ממש משנה לי איזו עוגת גבינה, כל עוד היא טעימה, נימוחה ומרעננת, קחו אותי בחשבון.

לפני כמה ימים גיליתי שיש לי המון גבינה במקרר עם תאריך תפוגה קצר, התחלתי לחפש מתכונים כדי לנצל את הגבינה, עם דגש על אפייה (עוזר לחיי מדף) ועל אחוזי שומן נמוכים ( אמנם הגבינות לא עולות על 5% אבל לא הייתי קוראת לעוגה, דיאטטית, בכל זאת…).

אחרי חיפוש לא קצר מצאתי כמה מתכונים, חיברתי כמה, שיניתי כמה ובסוף יצאה לי עוגה, מה אגיד לכם עוגה חלומית שלגמרי הולכת להיכנס לפנתיאון עוגות הגבינה שלי, שילוב מדהים בין הגבינה הרכה לקראנצ’יות של הפירורים.

בונוס נוסף לעוגה (מעבר לאחוזי שומן נמוכים) שהיא נורא קלה להכנה ואין צורך במיקסר, הכל נעשה באותה קערה (בשני שלבים) ולתנור.

מי שמרגיש שחייו בלי מיקסר אינם אפייה מוזמן להשתמש במיקסר אבל באמת שלא חייב. אז בואו נכין עוגה.

לבסיס ולפרורים: תבנית בגודל 24/24 ס”מ  

לחמם תנור ל 180 מעלות.

בסיס ופירורים:

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/2 2 כוסות קמח (350)

קורט מלח

1/2 כפית קינמון

1/4 כוס חלב

למלית הגבינה:

750 גרם גבינה 5% שומן

200 גרם מיכל גבינת שמנת 5% ( 1 מיכל כמו סימפוניה)

200 גרם יוגורט 2% (1 מיכל כמו מולר)

גרדה מלימון שלם

1 כוסות סוכר (200 גרם)

1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)

3 ביצים

אופן ההכנה:

לבסיס ולפירורים:

בקערה גדולה שמים את החמאה, סוכר, קמח ומלח ובעזרת האצבעות מפוררים לאט את החמאה עד שהכל הופך למעין פירורים (זה לוקח כמה דקות, סוג של ריפוי בעיסוק).

מוסיפים את החלב לאט לאט ומעבדים בעזרת האצבעות עד שמתקבלים גושים גסים שכאשר לוקחים קצת ומועכים עם האצבעות הבצק לא מתפורר אלא נשאר הדוק.

לוקחים חלק מהתערובת ומשטחים על תחתית תבנית האפייה. את היתרה מעבירים לקערה ולמקרר (בקיץ רצוי למקרר בחורף אפשר להשאיר בחוץ עד לסיום ההכנה).

אופים את הבסיס בחום של 180 כ 10 דקות עד להזהבה קלה. מניחים בצד, מורידים את חום התנור ל 160 מעלות ומכינים את המלית.

הרכבת העוגה:

שמים את כל חומרי המלית בקערה ומערבבים עד שהמלית חלקה וללא גושים.

שופכים את המלית על גבי הבסיס, מפזרים את הפירורים ואופים בחום של 160 מעלות כ 50 דקות עד שהפירורים זהובים והמלית טיפה רוטטת במרכז אך יציבה מבסיס. מצננים אותה לטמפרטורת החדר ומכניסים למקרר ל 4 שעות להתייצבות סופית.

מבט מלמעלה על כל היופי הטעים הזה

 טיפים/ גיוונים:

1. במידה ואין לכם בבית גבינת שמנת 5% שומן וממש מתחשק להכין את העוגה, הוסיפו עוד גבינה לבנה באותה הכמות הנדרשת.

2. מי שלא אוהב קינמון יכול לוותר. אפשר מי שאוהב להוסיף גם ג’ינג’ר טחון לתערובת הבסיס והפירורים.

3. מי שמעוניין יכול להוסיף לפירורים 1/4 כוס שקדים פרוסים או שקדים קצוצים גס ולמלית אפשר להוסיף 1/2 כוס צימוקים בהירים.

קודם מדגמנים למצלמה ואז מדגמנים לבטן..