- ריח של בית - http://smellslikehome.co.il -

פונדנט שוקולד

יש כמה דברים בעולם שלי (הקולינרי) שאני לא יכולה ולא רוצה להיות בלעדיהם אחד מהם זה שוקולד, ביחוד שוקולד מריר.

אני אוהבת אותו בכל צורה, כדורי שוקולד, טראפלס, גלידה, עוגות, הבנתם את הרעיון… המתכון הזה הוא מתכון ממש מפנק וקל להכנה, כמעט שאין מסעדה שמכבדת את עצמה, בלעדיו והוא התשובה לכל מי שצריך שוקולד ישר לווריד.

הפעם האחרונה שאכלתי פונדט שוקולד היה בקורס קונדיטוריה לפני כמה שנים כשהנסיך הקטן שלי רק נולד והדרום שלנו היה תחת התקפת טילים (לפני צוק איתן).

בכל אופן, אני מנצלת את הזמן שלפני ט”ו באב ומגישה לכם את המתכון בתקווה שתיהנו ממנו  ותחלקו אותו עם מי שאתם אוהבים.

חג אהבה שמח.

לבלילה: כ- 6 מנות

לחמם תנור ל 180 מעלות

150 גרם שוקולד מריר 60% לפחות

150 גרם חמאה

2 ביצים

2 חלמונים

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/4 כוס קמח (35 גרם)

קורט מלח

אופן ההכנה:

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו או בבן מארי. מצננים 2-3 דקות. מוסיפים את הביצים ומערבבים טוב טוב.

מוסיפים את הסוכר, קמח והמלח ומערבבים רק עד שאין קמח.

ממלאים תבניות קאפקייק מאלומיניום או מחרסינה (משומנות) או נייר חד פעמי עד 3/4 גובה.

אופים בחום של 180 מעלות כ- 15 דקות עד שהעוגות טיפה תפוחות והאמצע רוטט.

מצננים 1-2 דקות, הופכים על צלחת הגשה, מפדרים באבקת קקאו או סוכר ומגישים לבד או עם כדור גלידה (בקיץ).

אין כמו הר געש של שוקולד

טיפים/ גיוונים:

1. לפני שאתם אופים כדאי לבדוק עם עוגה אחת כמה זמן לוקח. הזמן הוא משהו כמו 15 דקות אבל כל תנור עם העוצמה שלו.

2. את הבלילה אפשר להכין יום מראש ופשוט להוסיף 1-2 דקות לזמן האפייה היות והבלילה יוצאת ישר מהמקרר.

3. לגרסת פרווה במקום חמאה אפשר מחמאה או נטורינה. לא ניסיתי שמן קוקוס אבל אשמח לשמוע אם מישהו ניסה.

4. לרגישים לגלוטן, במקום קמח לבן יש להשתמש בקמח “כרגיל” שמצוי בכל סופר.

אי אפשר לאכול שוקולד ולא להשאיר סימנים..