- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

בלונדיז עם דובדבנים

 

זה לא סוד שאני לא אוהבת שוקולד לבן או מחשיבה אותו כשוקולד, אבל וזה אבל רציני…למדתי עם הזמן להעריך אותו. אני עדיין ותמיד אעדיף שוקולד מריר אבל בוא נאמר שעשיתי מקום גם ללבן.

כבר שמדברים על שוקולד, אחד הדברים שאני אוהבת זה, בראוניז. מסתבר שיש גרסה בהירה, טעימה לא פחות, משוקולד לבן (הגיוני, אחרי הכל). אני לא חשבתי שאפשר לאפות בראוניז טעימים משוקולד לבן (מהסיבות שמניתי למעלה) וכמה שאני טעיתי ובגדול.

הבלונדיז האלה, עזבו את הריח המטריף שגם שעות אחרי, עוד מחבק את הנשמה של הבית שלי, הטעם, אם אפשר היה להעביר ריח וטעם דרך המחשב, הייתם מתמכרים.

המתכון הזה קל להכנה, לא דרוש פה מיקסר ותוך שעתיים הבראוניז מוכנים לאכילה (כללתי בשעתיים זמן צינון.) יותר נכון, זלילה.

אתם לא מבינים כמה אני צריכה להחזיק את עצמי, לא לחסל את המגש, לא פשוט.

אז יאללה, כדי שגם אתם תיהנו, בואו נתחיל.

לבלילה: תבנית 20X20 או 18X26

לחמם תנור ל 170 מעלות

140 גרם חמאה

150 גרם שוקולד לבן

2 ביצים גודל לארג’.

3/4 כוס סוכר לבן

1 כוס קמח (140 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

כמה טיפות תמצית שקדים

1/2 כוס חצאי שקדים קלופים או שבבי שקדים

דובדבנים מגולענים וחצויים לקישוט

אופן ההכנה:

במיקרו ממיסים יחד חמאה ושוקולד. מניחים בצד.

בקערה אחרת מערבבים קמח, סוכר ואבקת אפייה. מוסיפים את הביצים לקערת השוקולד ומערבבים. המרקם יהיה קרמי.

מוסיפים כמה טיפות תמצית שקדים ואת שאר החומרים חוץ מהדובדבנים, מערבבים עד לאיחוד. גם פה, להיזהר מערבוב יתר.

מעבירים לתבנית שמרופדת בנייר אפייה ומפזרים את הדובדבנים.

 

אופים בחום של 170 מעלות כ- 35 דקות עד שהבלונדיז זהובות וקפיציות למגע. מצננים, חותכים לריבועים ומגישים (בשלב הזה אני גם דגמתי אחד…טוב, שניים).

 

הבטחתי מתכון קל ועוד רגע תגלו כמה שהוא טעים. תהנו.

טיפים/ גיוונים:

1. במקום תמצית שקדים אפשר תמצית וניל.

2. במקום שקדים אפשר אגוזי לוז קצוצים גס או מלך, לפי טעמכם.

3. במקום דובדבנים טריים אפשר משומרים או קפואים.