- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

קינוח שוקולד איטלקי

אני לא מכירה מישהו שיכול לסרב לקינוח שוקולד אחרי ארוחה טובה, בין אם זו עוגת שוקולד, בראוניז או משהו אחר העיקר שיהיה בו שוקולד.

אחד הקינוחים הכי מסורתיים ומקובלים במסעדות, למשל, הוא מוס. אני אוהבת שוקולד אבל המוס קצת מרתיע אותי בגלל הביצים החיות שבו אבל אין ספק שהוא קינוח מושחת. אני מצאתי חלופה, בספר של בישול איטלקי שאני אוהבת, קצת פחות שמנה אבל עדיין טעימה, קרמית ומפנקת.

בגרסה שלי אין ביצים (מעולה לנשים בהריון ולרגישים לחלמונים) ובמקום שמנת, יש חלב והמתיקות עדינה.

המרקם מזכיר טיפה מרקם של מעדן שוקולד שילדים אוהבים רק בגרסה למבוגרים עם שוקולד מריר וליקר. ושכחתי לגמרי…הוא ללא גלוטן מה שהופך אותו כשר לפסח ומעולה לרגישים לגלוטן.

למי שרוצה גרסת פרווה או טבעונית, יש הצעה בטיפים בסוף המתכון.

מרכיבים: כ-6 מנות קינוח (תלוי בגודל הכוסות)

1/2 ליטר חלב

2 כפות קורנפלור (30 גרם)

3 כפות סוכר (30 גרם)

1/4 כוס ליקר אמרטו מאיכות טובה

100 גרם שוקולד מריר 60%

50 גרם חמאה

אופן ההכנה:

בסיר בינוני שמים את החלב ומתחילים לחמם אותו. בקערה קטנה שמים את הסוכר והקורנפלור ומערבבים. מוזגים טיפה מהחלב לתערובת הקורנפלור ומערבבים עד שאין גושים והתערובת חלקה.

כשהחלב עומד לרתוח מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים. מוסיפים את הליקר. מערבבים עד שהתערובת מסמיכה. מכבים.

מוסיפים את השוקולד (חותכים אותו לקוביות, הוא יימס ביתר קלות) ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים כמה דקות ואז מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה והתערובת אחידה.

מוזגים לכוסות ההגשה, מכסים בניילון ניצמד ולמקרר ל 5 שעות לפחות. לפני ההגשה אפשר לפזר שוקולד מגורר. וזהו, הקינוח שלכם מוכן.

אני אוהבת מתכונים כאלה זריזים, אתם לא?

להרשים את האורחים בלי מאמץ

יש ביסים שהם תענוג צרוף

טיפים/ גיוונים:

1. במקום ליקר אמרטו אפשר כמה טיפות תמצית שקדים.

2. לפני שאתם מוסיפים את השוקולד תבדקו אם המתיקות מתאימה לכם. אני אוהבת מתיקות עדינה אבל אפשר להוסיף עוד כף למי שחסרה המתיקות.

3. אפשר לקשט בתלתלי שוקולד, אגוזי ברס ועוד.

4. לגרסת פרווה או טבעונית במקום חלב אפשר חלב שקדים או חלב קוקוס ובמקום חמאה מחמאה או שמן קוקוס.