אזהרת הכנה, השקדים האלה כל כך טעימים וכל כך ממכרים שקשה להפסיק לנשנש מהם. מי שבונה על דיאטה אולי כדאי שיחשוב שוב או שישמור את המתכון למועד אחר.

השקדים האלה יכולים לתפקד על תקן ממתק, מתנה מיוחדת ומתוקה למארחים, תוספת קראנצ’ית לסלט, אפשר לטחון חלק מהכמות ולפזר על גלידה ופשוט להנות מהשחיתות והכל כיד הדמיון.

נכון, יש פה את עניין הקרמל אבל למי שלא בא ללכת עד הסוף,אפשר לעצור שלב לפני ולקבל שקדים מסוכרים טעימים וממכרים לא פחות (אני ישר סגרתי בצנצנת כי קשה נורא להפסיק לשלוח ידיים…).

המתכון עצמו לא מסובך, צריך לעקוב אחרי שלבי המתכון ומקבלים אחד מהשניים לפי בחירתכם (מסוכר או מקורמל).

מצרכים:

2 כוסות שקדים

1 כוס סוכר

1/3 כוס מים

כמה טיפות תמצית וניל או תמצית שקדים

אופן ההכנה:

במחבת רחבה, בחום בינוני נמוך, שמים סוכר ומים ומבשלים במשך כ- 3 דקות עד שהסוכר נמס והסירופ טיפה מסמיך.

מוסיפים את השקדים ומתחילים לערבב כל הזמן במשך כ- 16 דקות. בהתחלה יהיו הרבה נוזלים והכל יבעבע לאט לאט הנוזלים יתאדו ותתחילו לראות סוכר על השקדים.

אחרי שהגענו לשלב שהשקדים עם גבישי סוכר ממשיכים לערבב ולאט לאט אתם תראו שהסוכר נמס ומתחיל להיווצר קרמל. ממשיכים עוד כמה דקות עד שהקרמל עוטף את השקדים. מכבים את האש ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפרידים את השקדים זה מזה.

אחרי קירור מוחלט מפרידים בין השקדים שכן נידבקו ומעבירים לכלי אטום ושומרים.

P3110050  P3130235

טיפים/ גיוונים:

1. קחו בחשבון, בזמן שאתם מכינים את השקדים, לא עוזבים את המחבת לשום דבר עד שמסיימים.

2. הקרמל רותח אז כשמפרידים את השקדים מיד אחרי ששמים אותם על התבנית, מפרידים עם מקל עץ ובשום פנים לא עם ידיים חשופות.

3. ברגע שאתם רואים שהקרמל מכסה את השקדים ישר מכבים ומעבירים לתבנית. לא ממשיכים מעבר כדי לא לקלות את השקדים יתר על המידה.

P3130260  P3130265