פשטידת קינואה וירקות

אחרי תקופה של חגים וארועים ברצף אני חייבת אוכל שיהיה גם טעים אבל גם בריא ומאוזן בשביל השקט שלי. את הפשטידה הזאת אבל בגרסה קצת אחרת, הכין בן זוגי שיחייה.

אני שלא ממש אוהבת את הקינואה הלבנה ומעדיפה את האדומה דווקא נהנתי. הגרסה של בן זוגי כללה בן היתר גבינה, פלפלים ובצל, אני הורדתי את הגבינה והבצל והוספתי יותר ירקות ותוספת סידן לבריאות והיא יצאה עסיסית וטעימה ביותר שאפשר לחשוב שיש בה גבינה אבל אין.

בימים חמימים היא נהדרת לקחת לפיקניק והיא מצויינת לאירוח בתור מנה ראשונה לצד סלט עלים. היא אמנם כוללת אפייה של הירקות בתנור לפני אבל היא בסך הכל קלה להכנה, טעימה ויפה להגשה.

מרכיבים: תבנית 24 או חד פעמית בינונית

לחמם תנור ל 200 מעלות

2 כוסות קינואה (לפני בישול)

2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות

1 פלפל אדום גדול חתוך גס

1 פלפל צהוב חתוך גס

1 פלפל כתום חתוך גס

1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים חתוכים גס.

3 כפות טחינה

כף גדושה רוטב פסטו (ביתי או קנוי)

5 ביצים

מלח

אופן ההכנה:

בתבנית אפייה מרופדת שמים את הבטטות ואת הפלפלים ואופים בחום של 200 מעלות כ- 20 דקות עד שהבטטות רכות אבל שומרות על צורתן.

בינתיים, מכינים את הקינואה:

שוטפים את הקינואה מתחת למים זורמים במשך דקה, לערך. ממלאים סיר בינוני במים ושמים את הקינואה. מבשלים את הקינואה עד שהיא מוכנה (15-20 דקות), מסנננים.

מרכיבים את הפשטידה: מורידים את חום התנור ל 170 מעלות

בקערה גדולה שמים את הקינואה, ירקות אפויים, זיתים, טחינה, פסטו, ביצים ומלח ומערבבים. מתקנים תיבול. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 170 מעלות כ- 30 דקות עד שהיא יציבה.

מצננים טיפה ומגישים עם סלט עלים ליד (או סלט אחר אהוב עליכם).

 טיפים/ גיוונים:

1.  במקום טחינה אפשר אותה כמות של ממרח שקדים.

2. צורת הבישול של הקינואה, כמו של פסטה, מונעת את טעם הלוואי שיש לה לעיתים.

3. לגבי הירקות, אפשר לאפות ירקות אחרים כמו קישוא, שומר וכדומה לפי טעמכם האישי.

4. אם אין פסטו אפשר כמה עלי ריחן קצוצים או לקצוץ כמה עלי נענע או רוזמרין שמוסיפים טעם וארומה.


כבר שאתם כאן, אשמח אם תפרגנו בלייק לדף הפייסבוק שלי, ריח של בית, תודה!
ריח של בית

אודות המחבר:

נשואה לחבר הכי טוב שלי, אמא לשני ילדים מדהימים ונמרצים, ועל הדרך מגדלת גם כלב. כיום בלוגרית אפייה, למדתי קורס קונדיטוריה באסטלה אבל את רוב הניסיון והידע קיבלתי מניסוי וטעייה במטבח ומספרי האפייה הרבים.

השאר תגובה