- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגיות חמאה צבעוניות

פורים זה אחד מאותם חגים שלא ממש התחברתי אליו כילדה אבל אהבתי את מנהג משלוחי המנות. היום אני אמא לשני ילדים מקסימים ודרכם אני חווה את פורים בצורה קצת אחרת, קצת יותר ילדותית, בכל זאת…

היות ואוטוטו פורים החלטתי לאפות עוגיות קלות להכנה שאפשר להכין אפילו עם הילדים. אלו עוגיות חמאה צבעוניות, בזכות השימוש בסוכריות לקישוט עוגות שהילדים נורא אוהבים ואני די בטוחה שהילדים ישמחו לקבל אותן במשלוחי המנות שלכם.

הבצק מאוד נוח לעבודה, הוא לא צריך קירור מקדים, קל לכדרר לכדורים ואחרי האפייה רואים את הסוכריות ואם לקחת מהילדים שלי, העוגיות ישר נחטפות מהמגש. אגב, הן טעימות גם ככה ללא הסוכריות.

אז, בואו נדליק תנורים ונאפה עוגיות.

לבצק:  כ-20 עוגיות

 מחממים את התנור ל 170 מעלות

1/2 1 כוסות קמח (210 גרם)

1/4 כוס קורנפלור (40 גרם)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית קינמון

3-4 כפות סוכריות צבעוניות

 אופן ההכנה:

 בקערת מעבד מזון שמים את כל החומרים פרט לסוכריות הצבעוניות ומעבדים עד שמתחיל להיווצר בצק. עוצרים.

מעבירים לקערה ומוסיפים את הסוכריות. בעזרת הידיים בעדינות, מערבבים/ לשים את הסוכריות בבצק.

צובטים קצת מהבצק ומכדררים לכדור בגודל קצת קטן מאגוז ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. דואגים לשמור על רווח כי הן מתפשטות.

אופים בחום של 170 מעלות 15-20 עד להזהבה קלה. מצננים לחלוטין ומעבירים לקופסא אטומה, שומרים בטמפרטורת החדר.

זהו, יש לכם עוגיות צבעוניות, רק תוודאו שאחרי שהילדים יפשטו לכם על המגש, יישארו לכם מספיק, למשלוחי המנות.

  

טיפים/ גיוונים:

1. הסוכריות שהכי מתאימות לעוגיות הן הקטנות או השטוחות. הגדולות יותר קצת לא נעימות בשיניים בזמן האכילה.

2. המתיקות פה היא עדינה. מי שאוהב טיפה יותר מתוק יכול להוסיף עוד 1/4 כוס סוכר (סה”כ 3/4 כוס במקום 1/2).

3. הקינמון מאוד עדין, מי שלא אוהב יכול לוותר ובמקום זה להוסיף תמצית וניל.

4. לרגישים ללקטוז או לרוצים לטבען, במקום חמאה אפשר מרגרינה/ מחמאה. לגבי שמן קוקוס, לא ניסיתי אבל מי שמכין עם, אשמח לשמוע איך יצא.