P2150314 עבר הרבה זמן מאז אפיתי לחם או לחמניות ודי התגעגעתי לריח של לחמניות טריות שאופף את הבית, אין כמו ריח וטעם של לחם טרי, מין תחושה של מאפייה רק שהיא אצלי בבית. אני נורא אוהבת להצמיד את האף לתנור איך שריח הלחמניות מתחיל להתפשט ולראות איך הקסם קורה והן גדלות והופכות שחומות ואז התחושה האולטימטיבית שהיא לקחת לחמנייה , לבצוע אותה ולטעום, להרגיש את המרקם הרך לעצום עיניים ופשוט להתענג על כל ביס… הפעם רציתי שהן יהיו ריחניות בצורה מיוחדת יותר ושיהיה להן טעם ייחודי ומצאתי את עצמי נוברת במגירת התבלינים אחרי חוטי הזעפרן האדומים שנותנים ארומה שאי אפשר לטעות בה. הלחמניות יוצאות רכות רכות עם כתמים קטנים מהזעפרן, טעם מיוחד וריח… הופך יום רגיל ליום מיוחד. אם מחפשים משהו קטן ומיוחד אלו הלחמניות האלה. לבצק: 14 לחמניות קטנות 21 3 כוסות קמח לחם (500 גרם) כף 1 שמרים יבשים (9 גר’) או 21 שקית שמרית (25 גרם) 41 1 כוסות מים רותחים 3-4 חוטי זעפרן 3 כפות סוכר (30 גרם) 41 + כף 1 שמן זית 2 כפיות מלח 41 כוס מים למקרה הצורך אופן ההכנה: משרים את חוטי הזעפרן במים הרותחים עד שהמים הופכים פושרים (לא טמפ’ חדר אלא פושרים) כשהמים פושרים מוסיפים את השמרים והסוכר, מערבבים ונותנים לתערובת לעמוד 10 דקות. שמים את הקמח בקערת המיקסר ומוסיפים את תערובת הנוזלים, מערבלים במהירות נמוכה עד שמתחיל להיווצר בצק, מוסיפים את השמן וממשיכים לערבל. אחרי 5-6 דקות כדאי לבדוק אם הבצק זקוק לעוד טיפה של מים. אחרי 8 דקות של ערבול בודקים שוב את הבצק ואם הוא גמיש מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד 3 דקות. הבצק צריך להיות מעט דביק וגמיש. מכסים במגבת לחה או ניילון ומתפיחים שעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.  P2150202 P2150204 P2150205 מורידים את האויר ומחלקים ל 14 לחמניות (60 גרם כ”א). מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור חלק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים שוב עד שהן מכפילות את נפחן.  P2150210 P2150212 P2150220 מחממים תנור ל 190 מעלות. מורחים חלב ואופים בחום של 190 מעלות בין 15-20 עד שהן שחומות. להזהר שלא ישחימו מידי. מצננים טיפה ונהנים.  P2150223  P2150263 P2150313 טיפים/ גיוונים: 1. אני התססתי את השמרים עשר דקות אבל מי שלא רוצה לעשות את התהליך יכול לוותר עליו, פשוט מוסיפים את השמרים והסוכר לקמח ומערבבים לפיזור של החומרים. מחכים שהנוזלים יהיו פושרים ואז מוסיפים מוסיפים לקמח וממשיכים רגיל. 2. אני התפחתי את הבצק שלוש פעמים. בהתפחה הראשונה נתתי לו 50 דקות , הפלתי אותו ושוב נתתי לו עוד זמן התפחה עד שהכפיל את עצמו ואז חילקתי לכדורים. אני אוהבת לתת לבצק התפחות ארוכות אבל אפשר לעשות כפי שרשום במתכון הלחמניות יהיו גם מצויינות. 3. מי שרוצה ציפוי מבריק יכול להבריש בביצה. אפשר לפזר גם פרג לקישוט מי שרוצה.          P2150263  P2150312 בתאבון סמיילי