- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

פנקוטה בשני צבעים

 

קינוח מפנק, קטיפתי , טעים ומאוד קל להכנה מהמטבח האיטלקי.

פירוש השם פנה קוטה הוא שמנת מבושלת בסיס הקינוח מורכב משמנת, סוכר, ג’לטין ותמצית טעם (וניל או אמרטו).

לטעמי, אם משתמשים רק בשמנת, מתקבל קינוח מעט כבד ולכן אני מכינה את הקינוח בשילוב עם חלב שעדיין נותן מרקם קטיפתי אבל פחות כבד ועדיין טעים ביותר.

לכבוד חג האהבה הוספתי אלמנט של צבע והשילוב בין הפנה קוטה לג’לי תות מוסיף טעם והרגשה חגיגית כיאה לחג האהבה, שילוב של אדום בוהק ולבן צחור של הפנה קוטה.

אחד היתרונות במתכון הזה הוא שאין פה שום אפייה, יש צורך לקרר את הקינוח כ-5 שעות במקרר לפני הגשה והוא ללא שימוש בביצים וקמח מה שהופך אותו למושלם גם לפסח ולרגישים לביצים וגלוטן.

מצרכים ל-4 כוסות בנפח של 250 מ”ל לערך לפנה קוטה:

2 מיכלי שמנת להקצפה 38% שומן (500 מ”ל)

כוס 1 חלב (220 מ”ל)

1/2 כוס סוכר

תמצית וניל או שקדים

12 גרם ג’לטין (כף וחצי בערך)

1/4 כוס מים בטמפרטורת החדר

לג’לי תות:

חבילה אחת של ג’לי תות שדה (90 גרם)

אופן ההכנה:

מתחילים עם הג’לי תות:

מכינים את הג’לי לפי ההוראות שכתובות על האריזה: לשים את התכולה בקערה ולהוסיף לה 400 מ”ל של מים רותחים. מערבבים טוב עד שאין גושים.

את הכוסות מניחים כשהן מוטות על גבי מערוך או איזשהו מתקן שישמור אותן מוטות בצורה יציבה.

מוזגים בצורה שווה, עד כמה שאפשר, את הג’לי ונותנים לא להתמצק (אחרי 30-40 דקות בודקים בעדינות עם האצבע)

 

מכינים את הג’לטין:

שמים את הג’לטין בכוס או קערה קטנה ומוסיפים את המים. מערבבים טיפה ונותנים לו 15 דקות עד שכל המים ניספגים בו והוא יציב למגע.

מכינים את הפנה קוטה:

בסיר שמים את השמנת, חלב ,סוכר ותמצית טעם ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס ומתחילים לעלות אדים. מעבירים לאש הכי נמוכה עם הלהבה הכי קטנה וממשיכים לערבב ולבשל את השמנת על סף רתיחה (שלא תרתח!) במשך 15 דקות.

לאחר הזמן הזה מכבים את האש ונותנים לתערובת טיפה להצטנן עד שאפשר להכניס אצבע ולספור עד 6-7 לפני שכבר אי אפשר להשאיר אותה שם. מוסיפים את הג’לטין כמו שהוא (הוא יימס בשמנת) ומערבבים.

מסננים את התערובת ומעבירים לכלי אחר, עדיף לקנקן כי ככה יהיה יותר נוח למזוג את הפנה קוטה.

בזהירות מלאים את הכוס בפנה קוטה עד שהג’לי תות מכוסה בחלק העליון שלו.

נותנים לתערובת להגיע לטמפרטורת החדר (20 דקות לערך), עוטפים בניילון ניצמד ולמקרר למנוחה של 5 שעות.

זהו, זה אולי נישמע הרבה אבל כשתתחילו תראו שזה ממש קל להכנה ואחרי שתטעמו תראו שזה היה שווה.

  

טיפים/ גיוונים:

1. מי שרוצה קינוח פשוט יותר יכול לוותר על שלב הג’לי תות ולהשאר עם הפנה קוטה נטו.

2. מי שלא מעוניין בתמצית וניל או שקדים יכול להוסיף מקל קינמון לשמנת ובתום הרתיחה להוציאו.