- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

ביסקוטי קלאסי

אצלנו בבית כמעט תמיד אפשר למצוא עוגיות בצנצנת למקרה שבו נרצה משהו קטן וטוב. בין שלל העוגיות שהן כבר קבועות אצלנו עוגיות הביסקוטי מקבלות עדיפות. אם אני רוצה לשמח את אבא שלי, אלו העוגיות שאני צריכה להביא כשאנחנו מגיעים לסוף שבוע.

הן עוגיות שובות לב ושיניים מהמטבח האיטלקי. פירוש השם ביסקוטי הוא נאפה פעמיים (bis פירושו פעמיים cotti נאפה) ואכן אופים אותן  פעם ראשונה בתור כיכר ופעם נוספת בתור עוגיות והפעם בחום נמוך לצורך ייבוש.

העוגיות פשוטות וקלות להכנה. הן לא מצריכות מיקסר רק קערה וכף עץ (או יד) אין בהן הרבה מצרכים כשאת רובם אם לא כולם יש לנו כבר בבית ואחרי כל זה הן מלאות טעם וריח ואין אחד שיכול לסרב להן.

העוגיות נשמרות בקופסא אטומה הרבה זמן בגלל צורת האפייה אבל הן מתחסלות הרבה לפני. אנחנו אוהבים אותם כל השנה והפעם הכנתי אותן לבן זוגי (וגם בשבילי…) לכבוד ט”ו בשבט היות והוא פחות מתחבר לפירות יבשים ויותר איש של אגוזים.

לבצק:  20-25 עוגיות

 לחמם תנור ל 180 מעלות

3/4 1 כוסות קמח (250 גרם)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

כפית אבקת אפייה

2 ביצים טרופות

3-4 טיפות תמצית שקדים

כוס שקדים (100 גרם)

אופן ההכנה:

בקערה שמים קמח, סוכר ואבקת אפייה ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים. יוצרים גומה.

מוסיפים את הביצים הטרופות ותמצית השקדים ומערבבים כמעט עד איחוד חומרים.

מוסיפים את השקדים ומערבבים בידיים עד שיש לנו בצק אחיד ומעט דביק.

בידיים מעט רטובות מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ויוצרים כיכר באורך כ- 25 ס”מ ורוחב 9 ס”מ לערך.

אופים בחום של 180 מעלות כ 25 דקות עד שהיא זהובה ויציבה. מוציאים את התבנית ונותנים לה להצטנן. מנמיכים את התנור ל 160 מעלות.

בעזרת סכין משוננת פורסים את הכיכר לפרוסות בעובי של ס”מ ומניכים בתבנית אפייה. מחזירים לאפייה נוספת בחום של 160 מעלות 10 דקות מכל צד עד שהן יבשות למגע. שימו לב שלא ישחימו אלא רק יזהיבו.

מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים בקופסא אטומה. הן מחזיקות זמן רב בתאוריה. במציאות נעלמות תוך יום יומיים…

 טיפים/ גיוונים:

1. אני השתמשתי בשקדים רגילים אבל אפשר שבבי שקדים או מולבנים.

2. תמצית השקדים מאוד חזקה ולכן מספיקות מעט טיפות. אפשר כף ליקר אמרטו במקום.