צ’ורוס קלאסיים

///צ’ורוס קלאסיים

לכבוד החנוכה החלטתי לעשות משהו קצת אחר. כולם עושים סופגניות כבר מלפני חודש, בעצם, טיפה אחרי שסיימו לפרק את הסוכה, כבר “התאמנו” על הכנת הסופגנייה וחודש לפני כבר בכל דוכן, סופר, מכולת כבר היו סופגניות מוצעות למכירה. אני פחות מתחברת אליהן, לא אוהבת את הריבה, מעדיפה כבר ריקה בייחוד אם היא טובה.

לפני שנים, בטיול אחרי צבא, נסעתי עם משפחתי לספרד ושם טעמתי לראשונה את הדבר המדהים, הממכר והמיוחד שניקרא צ’ורוס. הצ’ורוס מוכרות לא רק בספרד אלא גם באמריקה הלטינית, הורי אכלו אותן בארגנטינה כשהיו בגיל של ילדי, והטעם של ספרד מלווה אותי עד היום כל פעם שאני שומעת, רואה וטועמת צ’ורוס.

המתכון המקורי הוא ללא ביצים בכלל ולרוב את הרצועות עושים בעזרת מכונה (כמו העוגיות המרוקאיות) היות והבצק יוצא די דחוס. מטגנים ומגלגלים בסוכר, ממלאים בריבת חלב או טובלים במשקה שוקולטה סמיך.

הצ’ורוס יוצאים פריכים מבחוץ ורכים בפנים, טעימים, ממכרים מאוד ועם טעם של עוד. הילדים ייהנו לטבול אותם ברוטב שוקולד אבל גם מגולגלות בסוכר וקינמון הן טעימות ברמות. תהנו וחג אורים שמח.

לבצק:  כ- 30 צ’ורוס תלוי בגודל.

3/4 1 כוס מים ( 400 מ”ל )

כף 1 שמן קנולה

1/2 1 כוסות קמח (210 גרם)

1/2 כפית מלח

1/2 כפית אבקת אפייה

לטיגון:

ליטר שמן נייטרלי כמו קנולה

לגלגול הצ’ורוס:

2-3 כפות סוכר כפית

1 קינמון

אופן ההכנה:

בסיר קטן מביאים מים ושמן לרתיחה. מכבים את האש.

בקערת מיקסר עם וו עירבול (גיטרה) מערבלים את החומרים היבשים במהירות נמוכה. מוסיפים לאט את המים וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק יציב, גמיש וטיפה דביק. אם הבצק מרגיש יותר מידי סמיך הוסיפו לו 1/4 כוס מים פושרים וערבלו עוד חצי דקה. המרקם צריך להיות סמיך אבל כזה שנוח לזילוף.

מעבירים חלק מהבצק לשקית זילוף עם צנטר כוכב. חותכים מלבנים מנייר אפייה ומזלפים רצועות מהבצק על הנייר. כשהכל מוכן מתחילים לחמם את השמן. כשהשמן מוכן מעבירים בעדינות את הנייר עם הרצועות ומטגנים 3-4 דקות עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג וכשהן טיפה מצטננות מגלגלים בסוכר וקינמון ונזהרים לא לחסל את הכל.

 

טיפים/ גיוונים:

1. בהרבה מתכונים יש הוספת ביצים ועשיית הבצק היא בסגנון של בצק רבוך. המתכון הזה הוא מתכון מקורי ארגנטינאי שאותו מכינים ללא ביצים. הבצק יוצא מאוד סמיך ומשתמשים במכונה (כמו עוגיות מרוקאיות) גדולה לצורך הכנת רצועות הבצק. אני הוספתי טיפה יותר נוזלים וככה הוא נוח לזילוף על גבי נייר האפייה.

2. למי שיש מכונה לעוגיות מרוקאיות יכולה להשתמש בה כדי להכין את הרצועות במקום לזלפן כמוני.

3. אפשר לגלגל רק בסוכר מי שלא אוהב קינמון או לא לגלגל בכלל, להשאירן ככה ולהגיש ליד שוקולד מומס ריבת חלב או ממרח נוטלה, למשל, טיפה מחומם במיקרו ולטבול את הצ’ורוס.

 

By | 2016-12-12T19:26:16+00:00 דצמבר 9th, 2014|חגים, חנוכה|2 Comments

כבר שאתם כאן, אשמח אם תפרגנו בלייק לדף הפייסבוק שלי, ריח של בית, תודה!
ריח של בית

אודות המחבר:

נשואה לחבר הכי טוב שלי, אמא לשני ילדים מדהימים ונמרצים, ועל הדרך מגדלת גם כלב.
כיום בלוגרית אפייה, למדתי קורס קונדיטוריה באסטלה אבל את רוב הניסיון והידע קיבלתי מניסוי וטעייה במטבח ומספרי האפייה הרבים.

2 הערות

  1. רמי דיין 8 באוקטובר 2015 , 18:45השב

    מכניסים אותם עם הנייר אפיה לשמן?

    • nogaadamit 8 באוקטובר 2015 , 19:15השב

      היי רמי, כן, מכניסים עם הנייר ואז עם מלקחיים מוציאים את הנייר.

השאר תגובה