יש משהו יפה עם נגיעות של מלנכוליה בעונה הזאת של השנה, רגע אחד שמים אפורים ורוח קרירה ורגע אחרי השמש מפציעה מבעד לעננים ומתפשטת חמימות נעימה שלא רוצים שתעלם.

לתקופה הזאת אני אוהבת עוגות בחושות שמזכירות לי את החורף אבל בצורה מרגיעה והעוגה הזאת ממש עונה על הדרישה, הרבה קינמון שנחשב לתבלין מחמם וסוכר חום. אני נורא אוהבת את השילוב בין השניים.

זאת עוגה ממש קלה להכנה, שמים הכל במיקסר לפי הסדר ולתנור. הריח שמתפשט בבית תוך כדי האפייה מזכיר לי לא רק את החורף אלא גם ריח של בית , ריח של בית אמא של ילדות, של המסטיקים שנורא אהבתי ללעוס כשהייתי ילדה שהיו בטעם של קינמון.

אז העוגה מוקדשת לכל אוהבי הקינמון ולא משנה הסיבה.

לבלילה: תבנית בגודל 25X10X8 או עגולה קוטר 22-24

לחמם תנור ל 170 מעלות

3/4 כוס שמן צמחי (150 גרם)

1 כוס תה קינמון בטמפרטורת החדר (240 מ”ל. תיון אחד של עינוגי קינמון עם מים בלי סוכר).

2 ביצים

1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)

1 שקית אבקת אפייה

1/2 1 כוסות סוכר חום דחוס (360 גרם)

כפית 1 קינמון

קורט מלח

אופן ההכנה:

בקערה בינונית שמים שמן, ביצים ותה ומערבבים עם מקצף ידני לבלילה אחידה. מניחים בצד.

בקערה גדולה שמים קמח, אבקת אפייה, סוכר, קינמון ומלח ומערבבים לפיזור אחיד של הבלילה.

שופכים לתוך גומה שיוצרים בקמח את תערובת הרטובים ומערבבים עד לאיחוד החומרים ולא מעבר. מוודאים שלא נותר קמח בתחתית הקערה.

שופכים את הבלילה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או משומנת היטב ואופים בחום של 170 מעלות כ 40-50 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם שמוחדר יוצא נקי.

 

PC270147

טיפים/ גיוונים:

1. אפשר לפני האפייה לשמן בחמאה את דפנות התבנית ולפזר סוכר מעורבב עם חצי כפית קינמון להוספת צבע וקישוט.

2. לגבי התה, אני השתמשתי בתיון שנקרא עינוגי הקינמון. במידה ואין או לא מוצאים אפשר להשתמש בתה רגיל רק חשוב שהתה יהיה בטמפרטורת החדר ולא רותח.

3. את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר כשהיא אטומה היטב. העוגה גם יכולה להישמר במקפיא כשהיא עטופה היטב.

PC270170 PC270149