יש בעולם הזה כמה דברים שאני לא יכולה בלי, אחד מהם זאת ריבת חלב, לקחת כפית ולאכול כל פעם קצת עד שמרגישים את תחתית הצנצנת, הדבר השני שאני לא יכולה בלי זאת עוגת גבינה, לא משנה איזו ולא רק בשבועות, אני אוהבת עוגות גבינה כל השנה ואם אפשר לשלב בין שתי אהבות אז השמחה גדולה.

זאת עוגה קרמלית וענוגה כמו שרק עוגות גבינה יכולות להיות עם ציפוי מושחת של ריבת חלב וגנאש אם אפשר ללכת עד הסוף אז למה לא. זאת עוגה שיכולה בכיף להיות עוגת יום הולדת או עוגה לאיזה ארוע, היא יפהפיה ומזמינה וההכנה שלה לא קשה.

יש שלבים של הציפוי אבל אתם תראו, זה יהיה לגמרי שווה ברגע שתקחו את הביס הראשון.

כמו כל עוגת גבינה החלק המבאס זה השעות שצריך להמתין לפני הביס הראשון…אבל זו המתנה שווה.

מרכיבים: תבנית 24 עגולה או מלבנית

לחמם תנור ל 170 מעלות

לבסיס:

שרוול פתי בר שוקולד (250 גרם)

100 גרם חמאה מומסת

למלית:

4 גביעי גבינת שמנת 30% שומן (כמו נפוליאון או פילדלפיה)

1/4 1 כוסות סוכר

4 ביצים

1 כף אינסטנט פודינג וניל

1/4 1 כוסות ריבת חלב (500 גרם)

לציפוי:

כוס 1 ריבת חלב (400 גרם)

250 גרם שוקולד מריר 60%

מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)

אופן ההכנה:

במעבד מזון טוחנים את הפתי בר. שופכים לתבנית האפייה, מוסיפים את החמאה, מערבבים ביד ומהדקים היטב לתחתית. מעבירים למקפיא עד שהבלילה תהיה מוכנה.

בקערה גדולה שמים את כל חומרי המלית ומערבבים עד לאיחוד החומרים. ייתכנו טיפה גושים מהריבת חלב וזה בסדר. מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים את הבלילה על הבסיס.

אופים בחום של 170 מעלות כ 40-50 דקות עד שאמצע העוגה טיפה רוטט ומסביב המסגרת יציבה וטיפה תפוחה.

  

נותנים לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר, בנתיים במיקרו מחממים טיפה את ריבת החלב כדי שיהיה יותר נוח למרוח על העוגה. מורחים את הריבת חלב ולמקרר למנוחה של שעתיים לפחות.

בסיר קטן מחממים לסף רתיחה את השמנת ואז שופכים על השוקולד. מחכים דקה ומערבבים לגנאש.

מוציאים את העוגה מהמקרר ושופכים בעדינות את הגנאש. מטים את העוגה שתצפה את כל העוגה. מקררים לעוד 3 שעות לפני שבכלל אפשר לפרוס ולטעום…סבלנות וזה משתלם.

טיפים/ גיוונים:

1. במקום כף אינסטנט וניל אפשר בטעם ריבת חלב

2. אחרי שמסיימים לצפות העוגה צריכה מנוחה של לפחות 4 שעות.

3. לרגישים לגלוטן או לפסח מחליפים את הפתי בר בעוגיות יין לפסח וכפית קקאו או עוגיות ללא גלוטן בטעם שוקולד.

PC270147 PC270164