PicsArt_1415286490846

כן, כן אתם קוראים נכון, זו אכן עוגת קישואים. ברור לי שיש כרגע אנשים שבהלם שזה בכלל אפשרי או אכיל אבל זה גם טעים ביותר וגם אפשרי ואפילו קל להכנה. כמו שיש עוגות גזר טעימות יש גם עוגות דלעת שמבוססות על אותו מתכון של עוגות גזר ואפילו לא פעם הם נפגשים ביחד באותה עוגה. תראו, אמנם זה נשמע כמו שבן זוגי אומר, הזוי, אבל למה לא לנסות? זה טעים , בריא ורק בגלל ייצר הסקרנות וההרפתקנות שווה להכנס למטבח ולאפות. אתם לא תצטערו ואם לא תספרו מה יש בפנים רוב הסיכויים שגם אף אחד לא ינחש. המתכון לקוח מספר ישן של רות יולס.

לבלילה:  תבנית 24-26 או שתי תבניות אינגליש קייק קטנות

לחמם תנור ל 180 מעלות

2 כוסות סוכר

3 ביצים

כוס 1 שמן קנולה

3 כוסות קמח

קורט מלח כפית

1 סודה לשתיה

1/2 כפית אבקת אפייה

2 כפיות קינמון

3 קישואים בינוניים מגוררים דק כולל קליפה (רק לשטוף לפני בכל זאת…)

כוס פקאן קצוץ גס

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מקציפים ביצים וסוכר לתערובת בהירה ותפוחה.

מוסיפים את השמן בזילוף עדין תוך כדי עד שהתערובת נראית כמו מוס. בינתיים בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, מלח, סודה לשתייה, א.אפייה, קינמון לתערובת אחידה.

מקפלים בעזרת לקקן את התערובת היבשים לתערובת הביצים. מוסיפים את הקישואים( כולל הנוזלים שהגירו) ואת הפקאן ומערבבים לתערובת אחידה.

2014-11-06 11.34.58 2014-11-06 11.36.37

מחלקים את התערובת בין שתי תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה או בתבנית גדולה משומנת או עם נייר אופים בחום של 180 מעלות במשך 50-60 דקות עד שקיסם יוצא יבש. מצננים ומקשטים באבקת סוכר.

2014-11-06 11.43.13 2014-11-06 13.05.03

טיפים/גיוונים:

1. אפשר להוסיף לבלילה כפית תמצית וניל

2. במקום פקאן אפשר סוג אחר של אגוזים. אם שמים שקדים אפשר במקום וניל להוסיף כמה טיפות של תמצית שקדים.                       2014-11-06 13.05.43  2014-11-06 15.06.45