PicsArt_1415118302881

מרקים מעולם לא היו חביבים עלי, אף פעם לא הבנתי איך יש אנשים שמסוגלים לשתות מרק בחורף ובקיץ. בקיץ אין סיכוי שאני מכניסה מרק לפה (חוץ מצזיקי שהוא לא בדיוק מרק) ובחורף בקושי.

למרק הזה התוודעתי לראשונה לפני שנים בספר של השף חיים כהן. אין לי מושג למה אבל התאהבתי בו מכף ראשונה. למעשה זה המרק שחיבר אותי לראשונה עם תבלין הכמון (גם איתו היתה לי פעם בעיה…) ומאז  הוא הפך לקבוע אצלי במטבח (גם המרק וגם התבלין ).

את המרק הזה מומלץ להגיש עם לימון סחוט לפני ההגשה. המרק מזין, טעים ביותר, קל להכנה והוא מלווה אותי כל החורף כבר כמה שנים.

למרק : כ-6 מנות

2 כוסות עדשים כתומות

3 שיני שום כתושות

6 כוסות מים (1.4 ליטר מים)

מלח וכמון לפי הטעם האישי

לימון להגשה

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את העדשים ומניחים בסיר בינוני. מוסיפים את המים ואת השום ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר, מנמיכים ומבשלים עוד 20 דקות עד שהעדשים מתפוררות.

מתבלים במלח וכמון טועמים ומגישים. לפני ההגשה אני סוחטת חצי לימון דבר שמשדרג את המרק.

2014-11-04 17.42.02  2014-11-04 17.46.45

טיפים/גיוונים:

1. הלימון כפי שאמרתי הוא בגדר המלצה חמה, אני לא הייתי מוותרת. תטעמו בלי ואז קצת עם ותחליטו.

2. אם יש בקהל כאלו שהכמון ממש לא עושה להם טוב, יכולים להשמיט אותו (חבל) ולהוסיף במקום פלפל שחור.