- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגיות שוקולד ממולאות טופי קרמל

                                 המילה הראשונה שיצאה לי מהפה אחרי הביס הראשון היתה “וואו”, זה היה בדיוק אחרי ותוך כדי חיוך ענק שהתפשט לי על פני הפרצוף. אוי, האושר שהעוגייה הזאת יכולה להביא הוא אושר ממכר כי מיד אחרי עוגיית המבדק (בדיקה שלפיה אני יודעת אם לשמור או לזרוק את המגש) נעלמה עוד אחת ומזל שהייתי צריכה לחתוך עוד עוגייה לצורך הצילום כי גורלה לא היה שונה…. אלה עוגיות שנולדו מתוך ניסוי וטעיה ומתוך זה שהתחשק לי לאפות משהו מיוחד ומושחת, משהו שוקולדי וקרמלי את ההשראה קיבלתי מהבלוג  i am baker  ואני שיניתי את מתכון העוגיות לכזה שהוא נוח יותר , לדעתי לעבודה ואת המילוי מג’ינג’ר לטופי קרמל. המתכון לא קשה להכנה, אין מיקסר ודברים מסובכים (חוץ מלגלגל סוכריות טופי…זה אפשרי) והוא שווה כל ביס לבצק העוגיות: כ- 20 עוגיות חום תנור: 170 מעלות 200 גרם שוקולד מריר לפחות 60% קקאו 50 גרם חמאה 2 ביצים 43 כוס סוכר כוס 1 קמח 41 כוס קקאו (לא שוקולית) קורט מלח 20 עוגיות טופי קרמל אופן ההכנה: בקערה שמתאימה למיקרו שמים את השוקולד ואת החמאה ובפולסים ממיסים את החמאה והשוקולד. בקערה נפרדת שמים סוכר, קמח, קקאו וקורט קמח ומערבבים לאיחוד החומרים. לאחר שהשוקולד נמס מוסיפים את הביצים ומערבבים למרקם של קרם שוקולד. מאחדים את שתי התערובת. מכסים בנייר ניצמד ומצננים במקרר לשעתיים.     בנתיים לוקחים את סוכריות הטופי, קצת מועכים אותם ואז מכדררים לכדורים קטנים. מניחים על צלחת שיהיו מוכנים. אחרי שהעיסה יציבה, בעזרת כפית לוקחים כמות ומכדררים לכדור. מועכים טיפה לצורת פיתה, שמים במרכז סוכריה. לוקחים עוד כמות ושוב, מכדררים ומשטחים הפעם על הסוכריה. אוספים את כל הבצק ומכדררים לכדור. אתם תראו שלפעמים יש את התפר בין שני החלקים, צריך לצבוט אותו ולטשטש כי הטופי בחום נמסה והיא עלולה לצאת משם. ככה עושים את כל הכמות. נשמע מסובך אבל זה לא. מי שמכינה עוגיות מעמול או קובה יכולה לעשות באותה שיטה כדור גדול, לעשות חור להכניס את הסוכרייה לסגור ולכדרר לכדור. מה שהכי מהר ונוח לכן.     מחממים את התנור ל 170 מעלות שמים את העוגיות במגש מרופד בנייר אפייה כאשר שומרים על רווח כי הן מתפשטות. שמים את המגש לרבע שעה במקרר לפני הכניסה לתנור. אופים בחום של 170 ל- 10 דקות לא יותר. הן יהיו רכות ואז יתייצבו לאט לאט. ייתכן שתראו שהטופי נשפך החוצה, לא קרה כלום, במהלך הקירור הקרמל גם ייתיצב והכל יהיה בסדר. עוד משהו, אתן תראו קרמל בתחתית וזה גם בסדר.     כשהעוגיות יוצאות לא לנסות להזיז אותן לרשת צינון. תנו להן 10 דקות ואז אפשר להעביר אותן בעדינות לרשת לצינון והתיצבות לפני שמעבירים לצנצנת. קחו בחשבון שהקרמל גם מאוד חם אז זו עוד סיבה לא לגעת.       ככה הן נראות זמן קצר אחרי היציאה מהתנור. אחר כך הכל מתייצב. טיפים/ גיוונים: 1. מי שאוהב פחות מתוק יכול להוריד את הסוכר לחצי כוס. עדיין יהיה מתוק אבל פחות. 2. שימו לב שכל מגש של עוגיות צריך להיות 15 דקות במקרר לפני כניסה לתנור לא רק המגש הראשון. 3. את הטופי קרמל מצאתי בסופר השכונתי אז אני מניחה שבכל סופר אפשר למצוא.             בתאבון