- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

מרק כתום חורפי

 

כל מי שמכיר אותי יודע שאני לא כל כך מתחברת למרקים לעומת שאר בני המשפחה שמאוד.

הבת שלי נורא אוהבת מרק כתום. לא כל כך משנה לה מה יש בפנים העיקר שיהיה כתום, מבחינתי זה מעולה כי אז יש לי מרחב תמרון להוסיף מה שבא.

אם כבר מרק כתום אז אני אוהבת להוסיף ג’ינג’ר ותפוז שמוסיפים ריח וטעם ייחודיים שמזכירים לי את החורף.

למעשה במרקים אין ממש מתכון כמו באפייה, זה יותר בגדר המלצה וכל אחד מוסיף וגורע לפי מה שהוא אוהב זה אחד הדברים שאני אוהבת במרקים, חופש היצירה המוחלט (לפי מה שבא ויש במזווה ובמקרר).

המרק עשיר, סמיך במרקם קטיפתי (ללא שמנת) מחמם וטעים מאוד (בייחוד לאחת כמוני בררנית). מקווה שגם אתם תהנו ממנו.

מרכיבים למרק: 6-8 מנות

3 בטטות בינוניות חתוכות גס

2 גזרים גדולים חתוכים גס

1 תפוח אדמה קלוף וחתוך גס

2-3 כפות סויה

1 כף סילאן

הל, ג’ינג’ר טחון ומלח

1/4 כוס מיץ תפוזים טרי

אופן ההכנה:

שמים את הירקות והסויה בסיר. ממלאים במים לכדי כיסוי ומבשלים עד שהירקות רכים. טוחנים הכל במוט חשמלית, מוסיפים את הסילאן התבלינים ומיץ התפוזים ומבשלים עוד כמה דקות כדי שהטעמים יתמזגו בשנית. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

במידה והמרק מרגיש לכם סמיך מידי הוסיפו עוד מים עד למרקם הרצוי והגישו. בתאבון.

 

טיפים/ גיוונים:

1. מי שרוצה יכול להוסיף בצל (לי נגמר, אחרת הייתי מוסיפה.)

2. התיבול הוא לפי הטעם שלי, אתם מוזמנים לשחק עם התיבול.

3. אני השתמשתי בסויה דלת נתרן. לא משנה באיזה סויה תשתמשו כדאי לבדוק לבדוק את רמת המליחות של המרק לפני שמוסיפים עוד מלח.

4. אפשר  לזלף לפני ההגשה בצלחת ההגשה, טיפה שמן שומשום על המרק, זה נותן עוד טעם טוב.

5. את המרק הכנתי כמה וכמה פעמים. לפעמים עם תפוז (טרי כמו פרימור או הפרי עצמו סחוט) ולפעמים בלי. התפוז מאוד מוסיף לניחוח ולטעם, בכל אופן משאירה זאת לשיקולכם.