PicsArt_1415082235210                       אין כמו החורף כדי להכין סיר מרק חם וטעים ואם הוא מזין זו עוד סיבה למסיבה. האפונה היבשה עשירה בחלבון ופחמימות ונותנת תחושה של שובע, קערית מהמרק הזה גם מחממת וגם מנחמת וזרזיף הסיום של שמן זית נותן לא רק תוספת טעם אלא גם בריאות אז למה לא לאמץ.   מצרכים: 5-6 מנות כוס אפונה יבשה בצל גדול חתוך גס 2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות גס 5 כוסות מים 2 כפות שיבולת שועל מהירת הכנה כפית כורכום מלח ופלפל שחור לפי הטעם שמן זית לזילוף בסוף אופן ההכנה: בסיר בינוני מטגנים את הבצל עד שהוא משחים. מוסיפים את האפונה, בטטות ואת המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את שיבולת השועל והתבלינים וממשיכים לבשל כ 45-50 דקות עד שהאפונה רכה. בעזרת מוט מרסקים הכל. אם סמיך מידי מוסיפים עוד טיפה מים, מתקנים את התיבול במידת הצורך. מגישים לקערות הגשה ומזלפים טיפה שמן זית ומגישים. זהו, קל מאוד וטעים לא פחות.  2014-10-20 19.51.25  2014-10-20 19.37.56 טיפים/ גיוונים: 1. אפשר להוסיף יחד עם שיבולת השועל גם קישוא שמוסיף טעם למי שאוהב. 2. כדי לקצר את משך הבישול מומלץ להשרות את האפונה היבשה. בתאבון וחורף קל סמיילי