2014-09-22 13.34.08 חגי תשרי היו תמיד אהובים עלי. משהו באווירת החגים שמסמלת התחלה חדשה וסגירה של ישן אחדות משפחתית והמון אוכל, מסורת, שירי ילדות ורק זיכרונות טובים שהיום אני בתור אמא מעבירה בהמון אהבה לילדים שלי. אני זוכרת שבילדותי הייתי שולחת כרטיסי ברכה לראש השנה לכל החברות שלי והמשפחה היתה גם הציפייה לקבל כרטיסי ברכה ואז היה לנו טכס שבו היינו ממגנטים אותם על המקרר עד שכבר לא היה מקום. היום אנחנו בעידן הפייסבוק, טוויטר וואטצאפ ולשמחתי עדיין שולחים ברכות לחגים פשוט קצת יותר תפוצתי ופחות אינטימי. בשיטוטי באינטרנט מצאתי מעצבת גרפית בשם אתי נגרין דבש שעושה עבודות מצויינות בנייר סוכר קצת וינטג’, קצת חגי ישראל שמים על עוגייה ויש לנו מתנה מהממת ומקורית להביא למשפחה שמשלבת גם מתוק וגם איחולים לשנה חדשה מתוקה וטובה מקודמתה. למי שלא אוהב נייר אכיל העוגיות טעימות ביותר גם ככה. אז שתיהיה לכולנו שנה טובה, צום קל, שנהנה בסוכה ושבאמת תהיה טובה מקודמתה.   לבצק העוגיות: כ- 60 עוגיות תלוי בגודל החותכן. מחממים תנור ל 180 מעלות 200 גרם חמאה רכה כוס סוכר לבן חלמון 1 21 כוס דבש כפית 1 תמצית וניל 3 כוסות קמח קורט מלח כפית 1 קינמון אופן ההכנה: בקערת מיקסר שמים את החמאה והסוכר ומערבלים לקבלת תערובת קרמית אחידה. מוסיפים את החלמון , דבש ותמצית וניל וממשיכים לערבל. בקערה מערבבים קמח, מלח וקינמון לתערובת אחידה ומוסיפים לאט למיקסר. מוציאים את כדור הבצק, פוחסים לדיסקית , עוטפים בניילון ניצמד ולמקרר לשעה מנוחה.      2014-09-21 11.35.17  2014-09-21 18.13.13 מחלקים את הבצק לשניים, מקמחים משטח עבודה ומרדדים לבצק דק וקורצים ממנו צורות. אני קרצתי עיגולים בגודל שמתאים לברכות האכילות. מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה אאופים בחום של 180 מעלות כ 10-12 דקות עד שהן משחימות בצורה עדינה ויפה. להיזהר מאפיית יתר שלא יישרפו בטעות… מצננים לחלוטין לפני הנחת נייר הסוכר ( או משאירים ככה. אני עשיתי חצי חצי והכל נעלם)      2014-09-21 18.29.53  2014-09-21 18.42.49 טיפים/ גיוונים: 1. במידה ולא משתמשים בנייר אכיל אפשר להשתמש בחלבון שנישאר, להבריש את העוגיות לפני האפייה ולפזר  תערובת של סוכר וקינמון או רק סוכר מי שלא אוהב קינמון. 2. אני הדבקתי את הנייר האכיל בעזרת רויאל אייסינג טיפה מדולל במים בתור דבק. 3. מי שאוהב עוגיות מתובלנות יכול להוסיף 21 כפית ג’ינג’ר וטיפה ציפורן. יוצא מעולה. 4. קחו בחשבון שהיות ויש כמות לא קטנה של דבש העוגיות יוצאות פריכות עם מרקם מענייין בזכות הדבש.  2014-09-22 13.30.04 2014-09-22 12.57.39 2014-09-22 13.30.59                       בתאבון וחג שמח לכל בית ישראל סמיילי