2014-09-16 14.05.36-2                            איך אפשר לחגוג את ראש השנה ללא עוגת דבש, פשוט אי אפשר אבל כן אפשר לעשות גרסאות שונות שלה. במקרה הזה החלטתי ללכת על גרסה טיפה מודרנית , קלה להכנה אך עם טוויסט בדמות מרציפן. רצוי לקנות באיכות טובה בחנויות מתמחות אבל אפשר להשתמש בגרסה שמוכרים בסופר  זאת שמגיעה בצורה של צמה. העוגה יוצאת שזופה בזכות הסוכר החום, עסיסית בגלל הדבש והשמן ומיוחדת הודות למרציפן . היות ואין מוצרי חלב במתכון, העוגה הופכת לפרווה ומתאימה בהחלט לקינוח שאחרי הארוחה למי ששומר על הכשרות. אמנם לא העוגה הקלאסית אבל מי אמר שאי אפשר ליהנות באותה מידה מסגנון קצת שונה ותודה למיקי שמו על המתכון. העוגה אגב מצוינת גם לשבירת הצום של יום כיפור.   לבלילה: תבנית אינגליש קייק ארוכה / עגולה קוטר 24 או שתיים קצרות לחמם תנור ל 160 250 גרם מרציפן חתוך לקוביות קטנות 5 ביצים 21 כוס סוכר לבן 21 כוס סוכר חום דחוס 21 1 כוסות קמח שקית אבקת אפייה קורט מלח כוס 1 שמן קנולה 21 כוס דבש. אופן ההכנה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את המרציפן ואת הביצים עד שהמרציפן כמעט נבלע לתוך התערובת. הוא לא ייבלע לגמרי וזה בסדר יישארו חתיכות קטנות לא לדאוג. מחליפים לבלון הקצפה ומקציפים את התערובת עם הסוכרים. מנמיכים ומוסיפים את הקמח, אבקת אפייה וקורט מלח. ממשיכים להקציף ומוסיפים את השמן והדבש. הבלילה תהיה מעט סמיכה. מחלקים את הבלילה לשתי תבניות או אחת גדולה ואופים בחום של 160 כ 50 דקות. העוגות צריכות להיות יציבות.  2014-09-16 09.51.04 2014-09-16 09.56.52 2014-09-16 11.33.51 נותנים לעוגות להתקרר ואז הופכים ומקשטים באבקת סוכר ומגישים. לא לשכוח שעוגות דבש משתבחות יום אחרי.  2014-09-16 14.05.07 2014-09-16 14.07.57 2014-09-16 14.05.36-1 טיפים /גיוונים: 1. במקום דבש אפשר סילאן . 2. אפשר להוסיף לבלילה חתיכות של תמרים מעולענים או אגוזי פקאן לטעם ומירקם קראנצ’י. 3. את העוגה אני הפכתי ובעזרת שבלונה מחנות יצירה פידרתי אבקת סוכר. ככה החלק העליון יוצא ישר ויפה.   בתאבון ושנה טובה ומתוקה סמיילי