כבר כמה זמן שרציתי לאפות את העוגה הזאת ולא יצא מסיבה כזו או אחרת. היא עוגה שמזכירה לי קודם את אמא, את הילדות, את הבית. היא עוגה מאוד דומה לעוגה שאבא שלי קורא לה “עוגת קיבוץ” על שם קיבוץ בית אלפא שזה היה הקיבוץ אליו הגיעו הורי מארגנטינה כך שאולי בהבדלים מינוריים גם להוריי יש סנטימנטים לעוגה הזאת.

אני מאמינה שלכל בית ולכל נכד יש את עוגת טורט התפוזים שמזכירה לו ילדות לא נשכחת  וגעגועים לבית ולמשפחה. אמנם עוגות נוסטלגיה כאלו לרוב נגמרות בחנק אבל לא העוגה הזאת: היא אוורירית, טעימה וכל הזמן מיישרים אותה אז מה הפלא שעד שהיא צולמה למחרת היא כבר לא היתה שלמה… זו עוגה שהולכת נהדר עם ובלי הקפה שליד, נותנים ביס והיא נעלמת במהירות.

היא מאוד קלה להכנה למרות שיש הפרדת ביצים ובכל זאת שווה להכין אותה פעם אחרי פעם והבונוס זה הריח שמשאירה העוגה כשהיא מוכנה בכל הבית גם שעות אחרי שהיא יצאה מהתנור, מנסיון הריח מגיע עד חדר המדרגות בחוץ.

מרכיבים: תבנית בגודל 33X27 או קוטר 24

לחמם תנור ל 180 מעלות

4 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 כוס שמן נייטרלי (200 גרם)

גרידה מתפוז אחד- לא חובה

כוס 1 מיץ תפוזים (240 מ”ל)

1/2 2 כוסות קמח ( 350 גרם)

2 כפיות  אבקת אפייה

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מקציפים חלבונים וברגע שמתחיל להיווצר קצף מוסיפים לאט את הסוכר עד להיווצרות קצף יציב אך לא נוקשה.

בקערה גדולה מערבבים היטב חלמונים, שמן ומיץ תפוזים.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לתערובת החלמונים ומערבבים לתערובת אחידה. הזהרו מערבוב יתר.

מאחדים את החלבונים לבלילת הבצק בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.

שופכים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים בחום של 170 מעלות כ 40-50 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם שננעץ יוצא יבש.

מצננים לטמפרטורת החדר, מפדרים באבקת סוכר ומגישים. העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב.

פרוסה אחת של אושר

טיפים/ גיוונים:

1. אני השתמשתי במיץ תפוזים סחוט טרי של פרימור היות ולא תמיד יש תפוזים. בבקשה, לא להשתמש בנקטרים שבהם יש סוכר ואין הרבה פרי.

2. גרדת התפוז מוסיפה אבל היא לא חובה. אפשר לוותר או להוסיף גרדת לימון במקום.