P8040432-1

יש את הימים האלה שנורא מתחשק משהו מתוק אבל עצם המחשבה על לקום מהספה, ללכת למטבח ולהתחיל לאפות קצת הופכת את העניין לקצת מעייף. לעומת זאת יש מתכונים שכל מה שצריך זאת קערה אחת (שלא קשורה למיקסר), כף, ערבוב והתנור ימשיך מכאן. אלו המתכונים הכי אהובים עלי והחלק הטוב שהם לא פוגמים ברמת העוגה.

העוגה הזאת היא שילוב של שני סוגי עוגות שאני אוהבת, עוגות בחושות ועוגות גבינה. היא לגמרי לוקחת את הטוב שבשני העולמות ויוצאת עוגה שקשה להפסיק לישר וההכנה שלה קלי קלות.

העוגה הזאת נאפתה לכבוד חג השבועות אבל היא מושלמת לצד הקפה בכל ימות השנה. אצלנו מאוד אוהבים אותה ותמיד כשפורסים אותה שומעים את ה “וואו” מכל מי שמסביב. ללא ספק עוגה מיוחדת בכלום עבודה. תהנו וחג שמח.

לבלילה:  תבנית 24

לחמם תנור ל 170

2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה

500 גרם גבינה 5% שומן

1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)

3 ביצים

100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס

150 גרם פטל קפוא

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים קמח, סוכר ואבקת אפייה לפיזור אחיד של החומרים.

בקערה נפרדת מערבבים גבינה, שמן וביצים לתערובת אחידה וחלקה.

מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים כמעט עד הסוף. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לבלילה אחידה. זהירות מערבוב יתר. הבלילה תהיה סמיכה וזה בסדר גמור.

שופכים מחצית ממנה לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה. מפזרים את הפטל הקפוא ושופכים מעל את יתרת הבלילה.

אופים בחום של 170 מעלות בין 45-50 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם שמוחדר אליה יוצא יבש. מצננים את העוגה לחלוטין, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

את העוגה שומרים במקרר בקופסא אטומה כ- 5 ימים.

טיפים/ גיוונים:

1. אני השתמשתי בתבנית חד פעמית קוטר 23 עם ארובה אבל תבנית רגילה קוטר 24 תהיה גם מצויינת לעוגה.

2. במקום פטל אפשר כל פרי אדום אחר קפוא. לא מפשירים לפני כדי שהפרי לא יצבע את בלילת העוגה אלא ינקד אותה.

3. חלק מהשוקולד הלבן נמס לתוך הבלילה וחלק נשאר בחתיכות קטנות. אפשר להשתמש בשוקולד צ’יפס לבן למי שיש.

4. הפוסט עבר צילום ועריכה מחודשת ב 4.8.2017