לפני כמה חודשים ראיתי בתוכנית אפייה אמריקאית מתכון לעוגת גבינה גבינה ושוקולד ללא אפייה. לא הייתי בטוחה איך יהיה שילוב הטעמים של גבינה ושוקולד וגם הייתי די ספקנית לגבי דרך ההכנה שלה. מפה לשם הגיע פסח והייתי חייבת להכין אותה.

העוגה לא יוצאת גבוהה אבל היא מאוד עשירה בטעמה כך שיוצא טוב שהיא ככה נמוכה. הטעם שלה מאוד ייחודי הודות לשילוב של גבינת שמנת ושוקולד מריר, הביסים פשוט נמסו לי על הלשון והעוגה זכתה מיד למחמאות רבות.

היות וזה פסח הבסיס שלה הוכן מעוגיות יין כשרות לפסח אבל בשאר ימות השנה היא הוכנה עם פתי בר. היא מאוד מרשימה ומתאימה לאירועים משפחתיים וסתם כשבא להתפנק בלי לעבוד קשה בכלל.

אז קבלו עוגה מיוחדת שתתאים לפינוק של חול המועד אבל די בטוחה שאתם הולכים לאמץ אותה גם לשאר השנה. חג שמח!

מצרכים: תבנית בקוטר 18-20 ס”מ

150 גר’ עוגיות לפסח

70 גר’ חמאה מומסת

2 גביעי גבינת שמנת 12% שומן (400 גרם סה”כ)

3/4 גביע גבינת סמפוניה 5% שומן (150 גרם)

300 גר’ שוקולד מריר 60%

4 כפות חלב

25 גרם חמאה

2 כפות שטוחות אבקת סוכר (20 גרם)

2 כפות אינסטנט פודינג וניל (20 גרם)

אופן ההכנה:

במעבד מזון שמים את עוגיות היין וטוחנים לפרורים. מערבבים את הפרורים עם החמאה המומסת ומהדקים בשכבה אחידה על בסיס תבנית האפייה. מעבירים למקפיא עד שהבלילה תהיה מוכנה.

בקערה המתאימה למיקרו שמים את השוקולד, חלב וחמאה ובפולסים מתחילים להמיס את השוקולד כשכל פעם עוצרים, מערבבים ומחזירים למיקרו לעוד כמה שניות. ככה ממשיכים עד שהשוקולד נמס. מניחים בצד.

בזמן שממיסים את השוקולד שמים בקערה נפרדת את הגבינות, אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג ומערבבים לתערובת אחידה.

כשהשוקולד מוכן מכניסים את תערובת הגבינה ל 30 שניות למיקרו כדי שנוכל לערבב ביתר קלות את השוקולד עם הגבינה.

שמים כמות קטנה מהגבינה לשוקולד המומס ומערבבים (השוואת מרקמים) וככה לאט לאט מעבירים מהגבינה לשוקולד עד שהכל אחיד.

מוציאים את התבנית ששמנו במקפיא ושופכים אליה את תערובת העוגה. משטחים ומכניסים למקרר ל 4-6 שעות להתייצבות של העוגה.

העוגה נשמרת כ- 4 ימים במקרר כשהיא עטופה (למנוע מריחות המקרר לחדור אליה).

חגיגת אביב בטבע

זאת החתיכה שלי

טיפים/ גיוונים:

1. אני השתמשתי בגבינת שמנת 12% שומן אבל אפשר במקומם שני גביעי נפוליאון 16% או פילדלפיה. לבחירתכם.

2. למרות שהשתמשתי בשוקולד מריר העוגה אינה מרה בכלל היות והגבינה ממתנת את הטעם. מי שבכל זאת לא אוהב או חושש יכול להמיר מחצית מהכמות בשוקולד חלב ולהוסיף עוד כף אינסטנט פודינג לייצוב.

3. לא היה סבלנות לחכות הרבה שעות לייצוב העוגה אז הכנסתי אותה לשעתיים למקפיא ואז עוד שעה למקרר.

4. כפי שרשמתי בתחילה, במקום עוגיות כשרות לפסח אפשר פתי בר בשאר ימות השנה.