2014-01-09 09.58.58

מזג אויר קריר תמיד מזכיר לי מאפי תפוחים וקינמון וקינמון ידוע כתבלין מחמם. אם זה היה תלוי בי הייתי שמה קינמון
בכל דבר אז איפה שאפשר אני שמה. אתמול הסתכלתי על סלסלת התפוחים שלי ופשוט התחשק לי מאפינס עם תפוחים.
המרקם מזכיר מאוד עוגת תפוחים בחושה או את המילוי של פאי תפוחים רק בלי החלק שבו צריך להכין ולעבד בצק פריך.
אלה מאפינס שתמיד כיף שיהיו במקרר למקרה ש… ונורא קל להכין אותם אז למה לא?
הם מתאימים להכנה בכל השנה ובייחוד לראש השנה. ילדים ומבוגרים יהנו מהם. קצת גיוון ממאפינס הדבש המסורתי
שמביאים עם הילדים לגן.
 
לבלילה: 12-14 מאפינס
מחממים תנור ל 180 מעלות
2 כוסות קמח לבן
41 כוס סוכר
43 כוס סוכר חום דחוס
2 כפיות א. אפייה
1 כפית שטוחה של קינמון
1 ביצים
2 גביעי יוגורט
21 כוס שמן קנולה
1 תפוח עץ כולל קליפה מגורר דק
2 תפוחי עץ כולל קליפה חתוכים לקוביות בגודל כ ס”מ
חופן נדיב של צימוקים בהירים אני הוספתי גם קצת חמוציות.
 
אופן ההכנה:
בקערה שמים את כל החומרים היבשים מקמח עד קינמון כולל. מערבבים ומניחים בצד.
בקערה גדולה שמים את כל שאר החומרים חוץ מקוביות התפוח והצימוקים ומערבבים
                
    2014-01-08 17.40.01  2014-01-08 17.53.46
מאחדים את שתי התערובות ומוסיפים את התפוחים והצימוקים. להיזהר מערבוב יתר.
  2014-01-08 17.46.45  2014-01-08 18.00.18
ממלאים עד 43 גובה את תבניות המאפינס ומכניסים לתנור ל 20-25 דקות עד שהמאפינס יציבים למגע או עוברים את מבחן הקיסם.
  2014-01-08 18.10.16  2014-01-08 18.51.38
 
טיפים:
1. במקום סוכר חום דחוס אפשר הכל סוכר לבן
2. לא חייב צימוקים אפשר בלי אפשר אגוזים קצוצים גס.
3. את המאפינס שומרים במקרר בקופסא אטומה.
 
בתאבון סמיילי