- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגת מזון השטן

                    

ההורים שלי חוגגים אוטוטו את יום הנישואים וחיפשתי עוגה מושחתת לחגוג את האירוע.
ישנה אי הסכמה לגבי הצורה שבה הורי ואני רואים עוגות, אני טוענת שעוגה קלה היא עוגה שכשמה כן היא, קלה להכנה ואילו הורי טוענים מנגד שעוגה קלה היא אחת שקלה לעיכול. להסכמה לא נגיע אבל היות ואני זו שאופה לכבודם זכות הבחירה היא שלי.
ליום נישואיהם החלטתי ללכת על וריאציה משלי ליער השחור ולשם כך אני זקוקה לעוגת שוקולד שתהווה את הבסיס.
יש המון גרסאות לעוגה היער השחור אבל היות והיא צריכה לעבור פריסה ומילוי החלטתי ללכת על העוגה הזאת של מרתה סטיוארט שיוצאת גבוהה ויציבה ועברה התאמות כי כמות החמאה, הביצים והסוכר היתה שערורייתי אפילו לי.
זו עוגה שיכולה לעמוד בפני עצמה, להיות מצופה בגנאש ללא פריסה או להוות בסיס למילויים שונים כיד הדמיון.
המתכון פה הוא רק לעוגה עצמה ובהמשך אני אתן את הגרסה שלי ליער השחור.
 
מצרכים: רינג בגובה 24
לחמם תנור ל 170 מעלות
300 גר’ חמאה רכה לא מומסת
1 כוס סוכר (200 גר’)
3 כוסות קמח
2 כפיות א.אפייה
1 כפית סודה לשתייה
21 כפית מלח
43 כוס קקאו (לא שוקולית)
43 כוס חלב
100 גר’ שוקולד חתוך לקוביות
1 גביע יוגורט
4 ביצים
 
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את הקמח, א.האפייה, סודה לשתייה ומלח ומניחים בצד.
                   
בסיר קטן שמים את החלב, קקאו ושוקולד ומבשלים עד שהשוקולד נמס. מכבים
וכשהתערובת טיפה מצטננת מוסיפים גביע יוגורט ומערבבים.
כמה מגרה שזה ניראה לפני ואחרי הוספת היוגורט זה מר ברמות קשות. אני הכנסתי אצבע כי חשבתי שוקולד, כמה רע זה יכול להיות. אז בבקשה, לא.תמתינו לסוף.
    
בינתיים בקערת מיקסר שמים את החמאה והסוכר ומערבלים בוו גיטרה עד שהחמאה הופכת למעין קרם.
מוסיפים את הביצים אחד אחד עד להטמעה. אחרי כל ביצה העיסה תראה כאילו היא מתפרקת אבל אל דאגה היא חוזרת לעצמה.
     
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסרוגין מעיסת השוקולד ומהקמח. מוודאים שבתחתית לא נשארה חמאה.
    
אני השתמשתי ברינג. היות ואין לו תחתית ריפדתי בנייר אפייה ואלומיניום.
רגע לפני שאתם מרימים את קערת המיקסר, קחו בחשבון שהיא הולכת להיות כבדה.
מעבירים את העיסה לתבנית וטיפה משטחים. אופים כ 50 דקות ב 170 מעלות
מורידים אח”כ ל 140 וממשיכים עוד חצי שעה. בשלב הזה כל רבע שעה עושים את מבחן הקיסם עד שהוא יוצא נקי.
  
העוגה תראה כמו רעידת אדמה אבל היא תישאר למרות מבחן הקיסם לחה בפנים.
  
 
טיפים:
1. מבחן קיסם זאת בדיקה שבה מחדירים סכין או קיסם ובודקים האם העוגה מוכנה. פה הקיסם צריך לצאת יבש עם טיפה פירורים עליו לא רטוב.
2. במקום גביע יוגורט אפשר גביע אשל או שמנת חמוצה.
3. את העוגה כמו שרשמתי בתחילה אפשר להשאיר ככה ולפדר באבקת סוכר או לצפות בגנאש. אפשר וזה מה שאני עושה לפרוס ולמלא בקצפת ואז יש לנו עוגת אירועים.
 
 
בתאבון