2013-12-19 16.04.35

כשאני מכניסה לחם לתנור אני נורא אוהבת להצמיד את האף לחלון וכמו ילד קטן לראות איך הוא תופח והופך מגוש בצק לכיכר לחם ואז מגיע שלב הריח שמכה בי והוא אחד הריחות הכי טובים בעולם (האפייה).
הכיכרות האלה מורכבים משלושה סוגי קמח והם אלו שנותנים את הטעם והמרקם הייחודי.
אני תמיד אומרת את זה אבל המתכון הזה הוא קל לאפייה ואחרי שלוקחים ביס מהלחם מבינים שהיה שווה לחכות.
המתכון של סמדר זורע ברמק.
 
לבצק: 2 כיכרות
21 1 כוס קמח מלא
21 3 כוסות קמח לחם
21 כוס קמח תירס גס
3 כפות סוכר חום או דבש
1 כף מלח
10 גר’ שמרים יבשים
41 כוס שמן זית
41 2-2 כוסות מים
100 גר’ אגוזי פקאן או מלך חתוכים גס
 
 
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר שמים את הקמחים, סוכר והשמרים ומערבבים לפיזור אחיד.
מפעילים את המיקסר ומוסיפים את השמן ו 2 כוסות מים. בודקים מידי פעם אם צריך עוד מים.
אחרי 6 דקות מוסיפים את המלח וממשיכים עוד 4-5 דקות של עבודה. עד שהבצק אלסטי וטיפה נדבק לידיים. אחרי ההתפחה הוא יהיה נוח לעבודה.
                        2013-12-19 12.11.57
מפזרים את האגוזים על הבצק ובידיים טיפה משומנות לשים את האגוזים לבצק.
שמים את הבצק בקערה טיפה משומנת ומניחים להתפחה כ- 60-90 דקות עד להכפלת הגודל.
     2013-12-19 12.17.20  2013-12-19 13.24.16
אם יש אבן אפייה מניחים בתנור עם תבנית ריקה בתחתית ומחממים לחום של 220
ואם אין זה בסדר.
 
מפזרים על משטח עבודה קמח ושמים את הבצק על המשטח. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומניחים בצד.
פורסים נייר אפייה ומפזרים עליו קמח. לוקחים כל אחד מהחלקים ויוצרים כדור מהודק או כיכר מהודקת ומניחים להתפחה של כ- 45 דקות עד להכפלת הגודל.
                             2013-12-19 13.32.47
חותכים בסכין חדה 3 חריצים
                             2013-12-19 14.20.33
רגע לפני ההכנסה לתנור מרססים את הכיכרות במים ומפזרים קמח תירס על הכיכרות ושמים מים קרים בתבנית ליצירת לחות.
אופים את הכיכרות בחום של 220 במשך 15 דקות ומורידים ל 190 לעוד חצי שעה.
הכיכרות מוכנות כשהקרום קשה ושחום.
                                2013-12-19 16.05.54
 
בתאבון סמיילי