- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגת סולת ושמנת

איך שהקור מתחיל לחדור לעצמות ובא לי משהו מפנק וטעים להעביר איתו את הערב הקר, אני ישר חושבת על עוגת סולת. יש כמה עוגות שאני שומרת להם פינה חמה בלב בחורף והיא אחת מהן.

יש כמה סוגים של עוגות סולת שאמא שלי היתה אופה וזו אחת מהן. יש משהו מנחם בעוגות הסולת בייחוד אחרי שמשקים אותם בסירופ ואז הן לגמרי נימוחות ומתמסרות אחרי הביס הראשון.

העוגה הזאת היא עסיסית (בזכות השילוב של השמנות), ממש קלה להכנה – תערובת יבשים, תערובת רטובים, ערבוב ולתנור. אין פה מיקסר וקיפולים, בדיוק סוג העוגות שאני אוהבת ואחרי כל זה עוד שופכים עליה סירופ מתוק שהופך כל ביס ממנה, לחגיגה בפה.

אז, הפשילו שרוולים, פנו כמה דקות להכנה ותוך שעה יש לכם עוגה להתענג עליה. תהנו.

 מצרכים: תבנית בינונית בגודל 23/30 או עגולה קוטר 24

לחמם את התנור ל 170 מעלות

1/2 1 כוסות סולת (255 גרם)

1/2 כוס קמח (70 גרם)

1 שקית א. אפייה

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 כוס קוקוס (70 גרם)

3 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה 9% שומן (200 גרם)

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)

לסירופ סוכר:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

1 כפית תמצית וניל

 אופן ההכנה:

בקערה בינונית שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים.

בקערה נפרדת טורפים את הביצים, שמנת חמוצה ושמנת מתוקה לתערובת אחידה.

שופכים את תערובת הביצים לתערובת היבשים ומערבבים עד שהכל אחיד ואין שאריות קמח בתחתית הכלי.

שופכים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת ואופים בחום של 170 כ- 35 דקות עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע.

לקראת סוף האפייה מכינים את סירופ הסוכר:

בסיר קטן מבשלים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים בבישול עוד 5-7 דקות. מכבים.

כשהעוגה מוכנה, דוקרים אותה ולאט לאט שופכים את סירופ הסוכר על פניה. נותנים לה להגיע לטמפרטורת החדר ושומרים במקרר.

 

היא מתחסלת די מהר

טיפים/ גיוונים:

1. במקום שקדים פרוסים אפשר לפזר קוקוס או להשאירה ללא ציפוי.

2. אפשר להוסיף לבלילה 100 גר’ אגוזים או שקדים קצוצים גס.

3. במקום שמנת חמוצה אפשר גביע יוגורט באותו המשקל, 200 גרם.

הייתי חייבת עוד תמונה