2013-12-25 18.56.59

לא תמיד בא להכין עוגה גדולה כי אז אוכלים ממנה יותר מידי, כל הקטע של הליישר אותה, החתיכה גדולה מידי והתירוץ הכי טוב חבל להשאיר במגש. אז למקרים כאלה אני אוהבת את העוגות האישיות האלו אוכלים אחד…או שניים וזהו זה מספיק.
אין פה יותר מידי עבודה והתוצאה בהחלט שווה את האי מאמץ.
 
לבלילה: 12 מאפינס
מחממים תנור ל 180 מעלות
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
31 כוס קקאו (35 גר’)
31 כוס סוכר
41 כוס שמן קנולה
21 כוס שוקולד צ’יפס
21 כוס נוטלה
1 ביצה טרופה קלות
43 כוס חלב
21 כוס שמנת חמוצה (120 גרם)
 
אופן ההכנה:
מנפים לקערה קמח, א.אפייה, קקאו וסוכר.
                      2013-12-25 14.47.29
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לעיסה אחידה
   2013-12-25 14.54.23   2013-12-25 14.59.06
ממלאים את תבניות המאפינס עד לגובה 43 מהתבנית. אני קצת התלהבתי עם המילוי והמאפינס טיפה התפרעו לי בתנור…
                     2013-12-25 15.11.39
אופים בחום של 180 כ 25-30 דקות. רק להיזהר מאפיית יתר.
                      2013-12-25 18.58.08
 
טיפים:
1. אני שמתי דובדבן אמרנה בכל מאפינס אבל אפשר לשים קוביית שוקולד לבן או להוסיף אגוזים קצוצים לתערובת לפני המילוי.
2. במקום נוטלה אפשר ממרח שוקולד.
3. אני השתמשתי בגביעי מאפינס קשיחים אבל אם יש תבנית אז לשמן אותה או לשים בתוכה מנג’טים.
 
בתאבון סמיילי