- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגיות גושי שוקולד

בתור חובבת שוקולד (בעיקר מריר) כל עוגיה שיש בה שוקולד והרבה ישר עוברת אפייה, טעימה וכניסה לפנתאון המתכונים שלי.

יש המון גרסאות לעוגיות האלה ובבלוג שלי יש גם כמה מתכוני עוגיות שוקולד צ’יפס וזאת היא המושחתת לטעמי מביניהן. אני רק חייבת להזהיר, הן ממכרות בצורה מטורפת אז השמרו לנפשותיכם.

את המתכון לעוגיות האלה מצאתי לפני שנים אצל איילה הירשמן ואני טיפונת שיניתי אבל הן באמת מושלמות. לתת ביס ולמצוא שלולית של שוקולד, אין אושר גדול מזה. הן פריכות בקצוות וטיפה רכות במרכז והן נעלמות מהמגש כל כך מהר ששווה לחשוב על הכפלת כמויות.

לכו תכינו אותן, תודו לי אחר כך.

לבצק העוגיות: 15-20 עוגיות גדולות

לחמם תנור ל 170 מעלות

200 גר’ שוקולד מריר 60% קקאו חתוך גס

1 כוס קמח (140 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

1 כוס סוכר (200 גרם)

100 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1/4 כוס שמן

1 ביצה

אופן ההכנה:

בקערת מעבד מזון שמים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וסוכר ומעבדים לשניות בודדות לפיזור החומרים.

מוסיפים חמאה ומעבדים לתערובת פירורית.

מוסיפים שמן וביצה ומעבדים בפולסים רק עד לקבלת בצק לא מעבר לזה. מעבירים לקערה.

שופכים את השוקולד הקצוץ ומערבבים לפיזור השוקולד בצורה כמה שיותר אחידה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל 30-40 דקות. לקראת הסוף מתחילים להדליק תנור.

בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה או כף רגילה, יוצרים עיגולים ומניחים בצורה מרווחת!! (לא תאמינו כמה הן תפשטות) במגש אפייה מרופד בנייר אפייה.

אופים בחום של 170 מעלות בין 10-15 מעלות עד שהקצוות זהובים והעוגיות מעט מזהיבות. לא לגעת בהן, הן רכות מאוד ביציאה מהתנור תמתינו בסבלנות עד שהן יגיעו לטמפרטורת החדר.

שומרים בקופסא אטומה היטב בטמפרטורת החדר. תהנו.

עוגיות גושי שוקולד

טיפים/ גיוונים:

1. אפשר להשתמש בשוקולד מריר עם 45% אחוזי קקאו. המריר מאזן את מתיקות העוגייה והיא אכן יוצאת לא מתוקה מידי וממכרת.

2. לרגישים לגלוטן אפשר להשתמש בקמח “כרגיל”. לגרסת פרווה במקום חמאה אפשר נטורינה או מחמאה והשוקולד צריך להיות פרווה.

3. המתכון נערך וצולם מחדש ב 10.1.2021