2013-12-15 19.29.49

אני נורא אוהבת לחפש באינטרנט ובספרי האפייה שלי מתכונים שעוד לא ניסיתי ושהם קלים להכנה. לפני כמה ימים נתקלתי במתכון הזה של איילת הירשמן והייתי חייבת לנסות אותו. הוא קל להכנה וטעים ביותר.
יש כל מיני גרסאות לעוגיות האלה אבל המתכון היה פתוח, אני אוהבת את הסגנון שלה שהוא קל לאפייה ממצרכים שזמינים בכל בית ונורא התחשק לי עוגיית שוקולד אז…
העוגיות קריספיות וגושי השוקולד האלה הם פינוק לכל אוהבי השוקולד שבינינו.
לבצק העוגיות: 15-20 עוגיות
200 גר’ שוקולד מריר חתוך גס
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1 כוס סוכר
100 גר’ חמאה רכה
1/4 כוס שמן
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
בקערה שמים את הקמח, א.אפייה, מלח וסודה לשתייה. מערבבים ומניחים בצד.
                       2013-12-15 16.32.55
בקערת המיקסר שמים את החמאה, סוכר ושמן ומערבלים לתערובת קרמית אחידה.
מוסיפים את הביצה ומערבלים עד להטמעה.
                     2013-12-15 16.35.01
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים בעזרת לקקן. מעבירים לקערה ומוסיפים את השוקולד ומערבבים לפיזור השוקולד. בשלב הזה התערובת מאוד רכה ולא ניתנת לעבודה.
   2013-12-15 16.39.58  2013-12-15 16.45.42
מכסים את הקערה בניילון ניצמד ומעבירים למקרר לשעה עד שעתיים, עד שהתערובת נוחה לעבודה.היא חייבת להיות קרה.
מחממים תנור ל 160 מעלות
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ובעזרת כף מניחים תלוליות בצורה מרווחת.
                        2013-12-15 18.56.23
אופים בחום של 160 במשך 12 דקות בערך עד שהעוגיות משתטחות ומזהיבות.
הם יהיו רכות ולאט לאט יתמצקו ככל שיתקררו.
                       2013-12-15 19.21.45
כשהן מתמצקות טיפה מעבירים אותן בעדינות לרשת צינון להמשך קירור והתמצקות.
                         2013-12-15 19.29.49
טיפים:
1. אפשר 100 גר’ שוקולד חלב  ו 100 שוקולד מריר
2. לעוגיות טיפה יותר בריאות אפשר חצי כוס קמח מלא וחצי כוס קמח רגיל ואת השוקולד שמוסיפים לוודא שהוא ללא סוכר.