2013-12-03 20.57.01

יש משהו במאפינס שקוסם לי. תמיד היתה לי פינה חמה לעוגות הקטנות האלה, אולי בגלל או בזכות גודלן, בגלל שהן שובות לב אבל בעיקר בגלל פשטות וזמן הכנתן הקצר  והיצירתיות שמתאפשרת בהן.
במקרה של המאפינס האלה גיליתי שיש לי בננות שעוד רגע נאספות לאשפתן ולכן הן נמעכו לטובת המאפה.
גם מי שלא חובב בננות ייהנה מהמאפינס היות והן לא יותר מידי מורגשות.
ההכנה קלה, הכל בקערה ללא מיקסר וללא הקצפות.
לבלילה: (12 יחידות)
מחממים תנור ל 180 מעלות
3 בננות קטנות בשלות ומעוכות במזלג
1/2 2 כוסות קמח
1 שקית א.אפייה
1/2 כוס סוכר חום דחוס
1/4 כוס סירופ מייפל
1 גביע יוגורט
1/4 כוס שמן צמחי
חופן שוקולד צ’יפס (אופציונלי)
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה קמח, א.אפייה וסוכר.
מוסיפים לקערה את שאר החומרים ומערבבים בעזרת כף עץ לתערובת אחידה.
2013-12-03 12.34.18
משמנים תבנית מאפינס בתרסיס שמן או שמים מנג’טים ומחלקים את הבלילה.
                                 2013-12-03 12.48.31
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 20 דקות עד שהמאפים זהובים ויציבים.
מוציאים מהתבנית ומצננים אותם.
                         2013-12-03 13.26.21
טיפים:
1. במקום סירופ מייפל אפשר דבש או סילאן
2. לטבעוניים ולמי שמעדיף להימנע ממוצרי חלב, במקום גביע יוגורט אפשר להמיר
ב 43 כוס מיץ תפוחים, חלב שקדים וכו.
3. במקום שוקוצ’יפס, אפשר אגוזי פקאן טבעיים חתוכים גס ואפשר בלי תוספת.
4. חשוב לא לערבב את הבלילה יותר מידי.
בתאבון סמיילי