2013-11-03 11.36.18

את העוגיות המקוריות של גיל חובב הייתי אופה באופן קבוע בתור סטודנטית. הספר שלו מתנות מהמטבח היה אחד מספרי האפייה הראשונים שקניתי והוא (גיל חובב) היה גם מי שהשפיע עלי מאוד בתחום האפייה והבישול.
עם הזמן מגמות האפייה השתנו, האופן בו אפיתי השתנה, גיסתי ילדה את בנה הבכור ונשארתי בלי מספיק קמח לבן כדי להכין ולהביא לה את העוגיות האלה לכבוד הלידה.
אז שיניתי את המתכון ואת החומרים ויצאו עוגיות שמאז ועד היום (כבר כמעט 4 שנים)מלוות אותי בכל פעם שבא לי משהו קטן מתוק שוקולדי באמצע היום כשאני צריכה למלא מצברים או בערב עם בעלי, אחרי יום ארוך, ליד הקפה.
המתכון אמנם השתנה אבל בשבילי אלא לעד יהיו, עוגיות גיל חובב.
 
המצרכים: כ- 30 עוגיות
מחממים תנור ל 180 מעלות.
100 גר’ חמאה מומסת
1 ביצה
21 כוס סוכר לבן
41 כוס סוכר חום דחוס
1 כף סילאן (לא חובה)
150 גר’ שוקולד צ’יפס מריר
חופן נדיב של חמוציות
43 כוס קמח לבן
21 כוס קמח מלא
21 כוס שיבולת שועל אינסטנט
21 כוס שיבולת שועל מלאה
קורט מלח
21 כפית א.אפייה
21 כפית סודה לשתייה
 
אופן ההכנה:
1.שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים לתערובת אחידה ולחה. אם תיקחו קצת מהתערובת ביד אתן תראו שהיא יציבה דיה ליצירת כדורים.
                                 2013-11-03 10.32.34
יוצרים כדורים בידיים רטובות (זה עוזר לתערובת להידבק לכדי כדור) בגודל של כדור
פינג פונג ומניחים אותם, לא צפוף מידי, בתבנית.
                       
                             2013-11-03 10.41.14
אופים אותם כ- 15 דקות עד שהן שחומות וניראות יציבות.הן עוד ימשיכו להיתיצב בקירור.
                             2013-11-03 11.30.37
 
טיפים:
1. אפשר להשתמש רק בסוכר לבן רק בקמח רגיל ורק בקוואקר אינסטנט. הטעם יצא שונה אבל עדין מאוד טעים. השימוש בקמח וקוואקר מלא נותן ערך תזונתי גבוה יותר מבחינה בריאותית ותורם גם לטעם ייחודי. הדבר נכון גם לשימוש בסוכר החום הדחוס.
2. אני הוספתי לתערובת טיפה קינמון. אפשר להוסיף תמצית וניל ואפשר בלי כלום.
3. במקום אוכמניות אפשר אגוזים, במקום שוקולד צ’יפס מריר אפשר חלב. אפשר גם לחתוך גס טבלית שוקולד באותה כמות.
 
בתאבוןסמיילי
                          2013-11-03 12.39.27