- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגיות בריאות עם חמוציות

                           

אני אוהבת שיש לי בבית עוגיות. זה תמיד נחמד ככה על הדרך לפתוח את הקופסא ולקחת אחת לדרך או כממש צריך משהו מתוק ליד הקפה או סתם על קצה הלשון.
את הטעם הן מקבלות מהקמח המלא והקוואקר ואת הטוויסט מהחמוציות שטיפה נוגדות את המתיקות העדינה.
והחלק הכי כיפי באפייה שלהן הוא שהן ממש קלות להכנה.
 
לעוגיות: (20-25 יחידות)
לחמם תנור ל 180 מעלות
100 גר’ חמאה רכה
43 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב
1 ביצה
כוס + כף קמח
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
21 1 כוס שיבולת שועל גסה
21 כוס חמוציות ללא סוכר
 
אופן ההכנה:
בקערת מערבל מערבלים חמאה וסוכר למרקם קרמי אוורירי.
מוסיפים תמצית וניל, ביצה וחלב ומערבלים לתערובת אחידה.
                       
בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה.
מקפלים את תערובת הקמח לתערובת החמאה. מוסיפים את שיבולת השועל והחמוציות.
                        
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה ובידיים רטובות צרים עיגולים בקוטר 4 ס”מ (קצת יותר קטן מפינג פונג) משטחים מעט ושמים באופן מרווח בתבנית האפייה.
                         
אופים בחום של 175-180 מעלות בין 12-15 דקות עד שהעוגיות בצבע חום בהיר יפה.
מצננים היטב ושומרים בכלי סגור. מניסיון, הן לא מחזיקות יותר מידי.   
 
טיפים:
1. במקום קמח מלא אפשר קמח לבן או חצי חצי.
2. אפשר חמוציות רגילות, צימוקים, אגוזים חתוכים גס ועוד.
3. אני לא שיטחתי את העוגיות כי אני אוהבת מרקם דחוס יותר אבל אם משטחים הן משתטחות יותר והמרקם פריך יותר.
 
בתאבון