כששואלים אותי מה אני מעדיפה עוגת שוקולד או עוגת גבינה זה בערך כמו לשאול את מי אני אוהבת יותר, את אמא או את אבא. לעולם לא אסרב לפרוסת עוגת שוקולד או עוגת גבינה אפויה טובה.

המתכון הזה משלב את שתי האהבות שלי ואז אין דילמה. מקבלים גם שוקולד וגם גבינה ארוזים בקוביות קטנות של אושר. הבראוניז האלה נהדרים, מושחתים במובן הטוב של המילה והם גם די קלים להכנה למרות שיש פה כביכול שני מתכונים שמתאחדים בתבנית אחת.

אני הכנתי בתבנית מלבנית אבל למען האמת אין בעיה להכין גם בתבנית עגולה ואז לפרוס לפרוסות דקות, בכל זאת המתכון מאוד עשיר. תהנו.

מצרכים: תבנית 20X30

לחמם תנור ל 170 מעלות

לתערובת השוקולד:

250 גר’ שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

200 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות.

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

4 ביצים

3/4 כוס קמח (105 גרם)

קורט מלח

לתערובת הגבינה:

1 מיכל גבינת מסקרפונה (250)

1/2 מיכל גבינת שמנת 5% שומן כמו סימפוניה (100 גרם)

50 גר’ חמאה מומסת

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

2 ביצים

2 כפות שטוחות קמח (20 גרם)

אופן ההכנה:

מתחילים מהכנת תערובת השוקולד:

בקערה המתאימה למיקרו ממיסים שוקולד וחמאה עד להמסה מלאה. מערבבים היטב לתערובת אחידה.

מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים אחת אחת כאשר לא מוסיפים את הביצה הבאה בתור לפני שהקודמת נטמעה היטב בתערובת.

מוסיפים את הקמח וקורט המלח ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה. מניחים בצד ועוברים לתערובת הגבינה.

תערובת הגבינה:

שמים בקערה בינונית את הגבינות, חמאה מומסת וסוכר ובעזרת כף עץ מערבבים לאט לאט. מתחילים מלרכף טיפה את הגבינה. זה לוקח קצת זמן אבל בסוף היא נכנעת. כשהתערובת נוחה לערבוב מוסיפים את הביצים ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית (אפשר להמשיך עם כף העץ למי שרוצה) עד לתערובת אחידה.

שופכים את תערובת השוקולד לתבנית מרופדת בנייר אפייה. משאירים קצת מהתערובת לסוף. מעל, שופכים בעדינות את תערובת הגבינה ואז יוצרים שלוליות עם מה שנותר מתערובת השוקולד.

בעזרת סכין משיישים את התערובת ומכניסים לתנור. אופים בחום של 170 כ 35 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ומעט רוטטת במרכז (כיאה לעוגות גבינה).

מצננים לחלוטין ומעבירים לכמה שעות למקרר לפני שחותכים. הבראוניז נשמרים היטב במקרר כ- 5 ימים כשהם סגורים היטב (אפשר להקפיא). תהנו.

טיפים/ גיוונים:

1.  למי שרגיש לגלוטן אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח “כרגיל” בנמצא בכל סופר.

2. החיתוכיות לא יוצאות מתוקות מידי. מי שאוהב מתוק יותר יכול להוסיף 1/4 כוס סוכר לתערובת השוקולד.

3. במקום מסקרפונה אפשר גבינת שמנת 16% או יותר כמו נפוליאון או פילדלפיה. אין צורך לשנות את שאר המצרכים.

4. המתכון צולם מחדש ב 2.5.19