- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

צ'אטני תפוחים ופירות אדומים

                       

הצ’אטני היא מרקחת מתובלת מהמטבח ההודי שמשלבת ירקות ופירות. את הצ’אטני אפשר לאכול על פרוסת לחם עם גבינות חזקות כמו גבינות צאן, כחולות ועוד. אפשר להשתמש בו כבסיס לרוטב לעוף, בשר, דגים ואפילו כרוטב לסלט.
פה הכנתי את הצ’אטני עם בצל, תפוחים ופירות אדומים מה שנתן צבע אדום עמוק והטעם מזכיר את הטעם של ריבת בצל רק עם תוספת מתוקה חמוצה מהפירות.
ההכנה פשוטה ודומה להכנת ריבות, שמים הכל בסיר ומבשלים עד להסמכה.
מכניסים לצנצנות מעוקרות והן נשמרות עד חודשיים במקרר או במקום קריר.
 
להכנה: (כ- 2 צנצנות בינוניות)
4 בצלים סגולים חצויים ופרוסים
5תפוחי עץ חתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ (לא חייב לקלף)
1 חב’ פירות אדומים קפואים (300 גר’)
300 גר’ סוכר (כוס וחצי)
41 כוס חומץ בלסמי
פלפל שחור טחון גס
 
ההכנה:
שמים בסיר גדול את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך.
מוסיפים את התפוחים הסוכר חומץ בלסמי וכמה סיבובי פלפל הגונים.(למי שאין מטחנה אז כף פלפל טחון.)
  
מבשלים את הכל על אש נמוכה כארבעים דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.
מוסיפים את הפירות האדומים וממשיכים לבשל עוד כ- 20 דקות עד שהמרקחת מסמיכה.
                        
 
מעבירים את הצ’אטני לצנצנות מעוקרות ויש לנו בסיס למגוון מנות.
 
טיפים:
1. אפשר לשחק עם זני התפוחים אבל חייבים לוודא שהם מהזן שעמיד בבישול כמו יונתן.
2. במקום בצל סגול אפשר בצל יבש.
3. במקום פירות קפואים אפשר דובדבנים משומרים מסוננים מהמיץ (300 גר’)
 
בתאבון