חלות לשבת המלכה

//חלות לשבת המלכה
אם יש משהו שמזכיר לי שבת  ,חוץ מאוכל של אמא ,זה חלות של שבת.
למען ההגינות ,עד לפני שנה ,פחות או יותר, אני ושמרים היינו כמו מים ושמן וחלות…קניתי בקונדיטוריה.
לקח לי זמן עד שמצאתי את המתכון לחלה שלפי דעתי הוא מושלם: רכות, עדינות, אווריריות ומתיקות קלה.
את המתכון שלהלן שיניתי לטעמי אך במקור הוא של מיקי שמו.

לבצק: (2 חלות בינוניות)

30 גר’ שמרים טריים או 10 גר’ יבשים
30 גר’ משפר אפיה
75 גר’ סוכר
43 1 כוסות חלב קר
700 גר’ (5 כוסות) קמח
2 ביצים גדולות
80 מ”ל (31 כוס) שמן קנולה
1 כף שטוחה מלח

לציפוי:

ביצה טרופה ושומשום או פרג

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה שמים שמרים, סוכר, קמח ומערבבים קלות.
מוסיפים לאט את החלב והביצים וכאשר מתחיל להתגבש הבצק מוסיפים את השמן.
לשים במשך 10 דקות על מהירות איטית בינונית ( לא מעבר למהירות 2 במיקסר)

מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת.
הבצק יהיה דביק ומבריק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומניחים להתפחה של כשעה, שעה וחצי עד להכפלת הגודל

משמנים במעט שמן משטח עבודה ובידים משומנת טיפה מחלקים את החלה לשני חלקים.
כל חלק מרדדים למלבן ארוך, חוצים ומגלגלים כל חלק לרצועה.

כורכים את שתי הרצועות זו בזו ושמים בתבנית בקוטר 24 משומנת.

 

מתפיחים כשעה עד להכפלת הגודל.
מורחים ביצה ואת התוספת ואופים בחום של 180 מעלות כ -35 דקות עד להשחמה עמוקה.
מוציאים מהתבנית, מכבים את התנור ומשאירים עוד 10 דקות בתנור פתוח.
שמים על רשת צינון ו…אפשר לבצוע וליהנות. את החלה השנייה נשמור לשבת סמיילי

טיפים:
1. חשוב ללוש לפחות עשר דקות כדי שכל התהליך ינפיק חלה טובה
2. אפשר לעשות כל חלה: קליעה של 3, שבלול ועוד.
3. לשים עם וו גיטרה ולא וו לישה היות והבצק רטוב ואנחנו רוצים, מה שניקרה לפתח גלוטן, אז הוו לישה יגרום לבצק להיצמד ולא לעבור הליך לישה כמו שוו גיטרה יעשה.
בכל מתכון שבו הבצק רטוב כמו פוקצ’ה, כדאי להשתמש בוו גיטרה.התוצאה תהיה
טובה יותר.
4. לחלה פרווה אפשר להחליף את החלב במים.
בתאבון ובהצלחה סמיילי
                                      2013-10-11 21.54.26
By | 2016-11-04T21:53:02+00:00 אוקטובר 14th, 2013|כללי|0 תגובות

כבר שאתם כאן, אשמח אם תפרגנו בלייק לדף הפייסבוק שלי, ריח של בית, תודה!
ריח של בית

אודות המחבר:

נשואה לחבר הכי טוב שלי, אמא לשני ילדים מדהימים ונמרצים, ועל הדרך מגדלת גם כלב. כיום בלוגרית אפייה, למדתי קורס קונדיטוריה באסטלה אבל את רוב הניסיון והידע קיבלתי מניסוי וטעייה במטבח ומספרי האפייה הרבים.

השאר תגובה