2013-10-19 15.04.25
את סלטי המטבוחה תמיד הכרתי ממדפי הסופר ואיכשהו תמיד נרתעתי מהם, אולי בגלל  כמות המלח הגבוהה או בגלל שבעיני הן היו מתועשות מידי אבל בעיקר כי אף פעם לא הבנתי למה מוסיפים את כל חומרי האקסטרה הלא טבעיים . כל זה נגמר כשחברה שלי הביאה לעבודה הקודמת שלי מטבוחה תוצרת בית…זה כבר היה סיפור אהבה ממבט ראשון ואחריו היגיע המתכון שעד היום אני מכינה אותו בבית והוא תמיד גורף מחמאות. אז הנה גם לכן המתכון בתקווה שתוכלו ליהנות ממנו לא פחות ממני.

לסלט: (לצנצנת קטנה בינונית)

10 עגבניות בשלות
8-10 שיני שום קלופות ופרוסות
פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל חריף חתוך לעיגולים
1 כף פפריקה חריפה מרוקאית
21 כוס שמן
מלח
אופן ההכנה:
שמים בקערה עם מים רותחים את העגבניות כשהן מחורצות באיקס כ- 3 דקות.
מחממים שמן בסיר בינוני וכשהשמן חם מוסיפים את השום, פלפל חריף, פלפל אדום ופפריקה חריפה. מטגנים הכל תוך בחישה מידי פעם כ- 3 דקות.
בינתיים, קולפים את העגבניות בעדינות ומרסקים אותן בפומפייה או מעבד מזון, לא נורא אם נשארות שאריות קליפה.
מוסיפים את העגבניות לסיר  מתבלים במלח ומביאים לרתיחה.מעבירים לכירה הכי קטנה ומנמיכים לאש מינימלית ומבשלים כ- 3 שעות עד שמתקבלת מחית והנוזלים מתאדים.חשוב לזכור לערבב מידי פעם כדי שהמטבוחה לא תשרף.                   בודקים ומתקנים תיבול במידה וצריך.
חשוב לזכור:
1. בהתחלה אפשר כל כמה דקות לתת ערבוב אבל ככל שכמות הנוזלים הולכת ומצטמצמת צריך לערבב לעיתים דחופות יותר כדי למנוע חריכה. מניסיון זה ממש לא טעים מטבוחה שנשרפה אפילו קצת.
בתאבון סמיילי