2013-10-10 13.41.23

מכירות את זה שאתן נכנסות לחנות לקנות משהו בשבילכן ויוצאות עם משהו לילדים? אז זה מה שקרה לי השבוע נכנסתי לצומת ספרים לקנות חוברת בישול ויצאתי עם קורצני עוגיות של דיסני…ועם החוברת שרציתי.
את הקורצנים ראיתי בספר של קרין גורן ומשם גם המתכון. לי היה ברור שברגע שיש לי את הקורצנים אני הולכת להכין לשני הילדים המדהימים שלי עוגיות חמאה של דיסני, אני די בטוחה שהם לא יהיו היחידים שיזנבו מהם, מצד שני עוגיות נועדו שנישלח אליהם יד ונאכל מהם, לא?
אז הנה המתכון שהבסיס שלו עוגיות סבתא פשוטות וטעימות. אני מקווה שהם ישרדו עד הסופ”ש.

לעוגיות: ( יוצאות בערך 45-50 תלוי בגודל הקורצן):

מחממים תנור ל -180 מעלות

2 כוסות קמח

2 כפות שטוחות אינסטנט פודינג (20 גרם)

1 כוס סוכר

150 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

 אופן ההכנה:

 במעבד מזון  מעבדים קמח, א.אפיה, סוכר וחמאה לתערובת פירורי

מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים. במידה והבצק לא מתגבש הוסיפו כף או שניים של מים קרים.
מורידים את הבצק למשטח עבודה ומאחדים הכל בידיים. מחלקים לשניים.

מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס”מ וקורצים את הצורות בקורצנים, כוס או במה שמתחשק. ממשיכים לאסוף לרדד ולקרוץ עד שלא נותר בצק.

מניחים במגש אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ 12-15 דקות תלוי בגודל של העוגיה. היא צריכה להיות זהובה בתחתית וטיפונת זהובה אבל עדיין בהירה.

מצננים לגמרי ושומרים בקופסא סגורה …….עד שהילדים או השכנים יגלו ואז היה היו עוגיות

טיפים:

1.אפשר להוסיף גרדת לימון, קינמון ,תמצית וניל או כל תוספת שאתם אוהבים.
2. הרידוד קל כשעושים על גבי נייר אפיה ולא הופכים את הבצק. פשוט מסובבים את הנייר.
3. כדאי לקמח את הקורצנים בקמח לפני כל קריצה, זה עוזר לבצק לא להידבק.

 disneylast