pb094330-jpg-1

בחרתי לפתוח את הבלוג שלי במתכון שהולך איתי כבר שנים ויש לי אליו יותר מפינה חמה בלב. אלפחורס של אמא.

יש אצלנו מנהג, כל שנה כשמגיע יום ההולדת, בעל השמחה בוחר את תפריט הארוחה. כל שנה הייתי בוחרת בעוגיות המופלאות האלה ואמא שלי היתה מכינה לי אותם. דבר שכבר הפך למסורת.השנה החלטתי שאני מכינה אותם.

ראיתי את העבודה שכרוכה בהכנתן, כמה הבצק יכול להיות לפעמים מפונק אבל אם מדברים איתו (כמו שיש אנשים שמדברים לצמחים), הוא מתרצה.

המתכון עצמו קל להכנה, מכינים מעין סוג של בצק פריך רק שהוא נימוח יותר וכשנותנים ביס, הכל נמס בפה.חשוב מאוד בעוגיות האלה, לא להתקמצן על הריבת חלב, זה הזמן להיות ממש נדיבים עם הריבה, אתם ממש הולכים ליהנות מהם.

לעוגיות: (כ- 30 אלפחורס)

לחמם תנור ל 180 מעלות

250 גר’ חמאה רכה (לא מומסת)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

3 חלמונים

1 כף ברנדי

300 גר’ קורנפלור

1/2 1 כוסות קמח פחות כף שטוחה (200 גרם)

1/2 כפית סודה לשתייה

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית תמצית וניל

גרדת לימון.

לקישוט:

קוקוס

ריבת חלב ( לפחות 700 גרם. שתי צנצנות של 400 גרם כל אחת).

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את הקמח, קורנפלור, סודה לשתיה, אבקת אפיה וגרדת לימון.

במיקסר לערבב עם וו גיטרה חמאה וסוכר עד למרקם קרמי. להוסיף את החלמונים אחד אחד עד להטמעה מלאה ואז להוסיף את הברנדי.

להנמיך מהירות ולהוסיף את קערת היבשים עד לקבלת פירורים גסים. לאסוף הכל לנילון ניצמד ולהניח במקרר לחצי שעה עד שעה למנוחה.

לפדר משטח עבודה בקורנפלור (לא קמח) ולרדד את הבצק לעובי 1/2 ס”מ ולקרוץ עיגולים בקוטר 5 ס”מ. את השאריות אוספים, מרדדים וקורצים עוד עיגולים עד לגמר הבצק.

אופים את העוגיות בחום של 180 מעלות כ- 15 דקות עד להזהבה קלה. מצננים אותם לחלוטין לפני שממשיכים עם המילוי.

כשהעוגיות קרות, ממלאים בנדיבות בריבת חלב, סוגרים בעדינות עד שהריבה טיפה מבצבצת ומגלגלים בקוקוס.

העוגיות נשמרות היטב בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר. אם לא אוכלים הכל אפשר להקפיא.

pb094278

כפי שהסברתי, להיות נדיבים עם ריבת החלב

 pb094324-jpg-1

טיפים/ גיוונים:

1. הבצק יכול להיות קצת מפונק ולכן אני מפזרת קורנפלור על נייר אפייה, מחלקת את הבצק ל 3 וכל פעם מרדדת את הבצק על הנייר עצמו מבלי להפוף את הבצק. לי יותר נוח בצורה הזאת.

2. לגבי ריבת החלב. חשוב מאוד שלא רק תהיה טעימה אלא גם סמיכה מספיק אחרת ברגע שתחברו את העוגייה היא תנזל מהצדדים וחבל על העבודה והעצבים. כדי לדעת אם היא מתאימה אני לוקחת קצת עם כפית והופכת אותה, אם היא ישר נוזלת היא לא מתאימה, אם היא מסרבת לרדת ממנה, יש לנו מנצח. אני זילפתי אותה על העוגיות אבל אפשר למלא עם כפית וסכין מריחה.

3. האלפחורס נשמרים כמה ימים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר. בקיץ מאוד חם אז הייתי מכניסה למקרר. היות ויוצאת כמות גדולה, אפשר חלק פשוט להקפיא ואם באים אורחים,חצי שעה בחוץ והן מוכנות.

pb094338-jpg-1